Turizme ‘tarife’ dopingi krizlerin önüne geçecek

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, “Tarifeli uçuşlar iptal edilemez. Uçuşlar devam ettiği sürece de mutlaka o bölgede bir turizm pazarı oluşuyor” dedi.

Abone ol

Merve YİĞİTCAN 

DUBAİ - Türkiye’nin riskli ülke ilan edilmesi ve Rusya gibi ülkeler ile ilişkilerin bozulması, bu yıl turizm sektörünün 10 milyar dolar zarar etmesine yol açacak.

Bu sıkıntıyı aşmanın çaresinin tarifeli seferler olduğunu dile getiren Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Biz Türkiye olarak alternatif destinasyonlar yaratarak turizm sektörünü bu sıkıntıdan kurtarabiliriz. Bu açıdan tarifeli uçuşlar önem taşıyor. Hükümetler charter uçuş izinlerini iptal edebilir, ancak tarifeli uçuşlar iptal edilemez. Uçuşlar devam ettiği sürece de mutlaka o bölgede bir turizm pazarı oluşuyor. Ancak tarifeli sefer düzenleyen havayolu şirketleri risk alıyordu. Devlet bu konuda hızlı bir adım atarak tarifeli uçuşlara destek verdi. 2 yıl ödemesiz 6 yıllık kredi imkanı sunuyor” dedi.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak