TTNET dünyaya oyunla açılacak

TTNET Genel Müdürü Kaya, "Yerli oyun geliştiricileri oyunlarını Playstore platformuna sattıklarında herhangi bir maliyet veya komisyon yansıtılmayacak, yerli oyun geliştiricilerine 'dükkan sizin' diyoruz" dedi

Abone ol

İZMİR - TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yerli oyunların geliştirilmesine yoğun destek verdiklerini, oyun platformu Playstore'a yüklenen yerli oyunlar için komisyon ya da ek maliyet yüklememe kararı aldıklarını söyledi. 

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ndeki IEEE Öğrenci Kolu tarafından organize edilen ve TTNET'in sponsor olduğu dijital oyun geliştirme maratonu "TTNET IEEE BuildUp Yarışması kapsamında bir basın toplantısı düzenlendi.

"Pazarın 5 yılda 1 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz"

Dünyada 1 milyarın üzerinde insanın dijital oyun oynadığını, pazarın 75 milyar doları geçtiğini, Türkiye'de de pazar büyüklüğünün 300-350 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini anlatan TTNET Genel Müdürü Kaya, bunun gelecek 5 yılda üçe katlanıp 1 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini anlattı. 

"Yerli oyunların sayısını artırmak üzere adımlar atıyoruz"

TTNET'in dijital oyun platformu Playstore'un pazarın en büyük oyuncusu olduğunu,  oyunseverlere uygun ödeme koşullarıyla dünya ile eş zamanlı oyunları sunduğunu ifade eden Kaya, binin üzerinde oyunun bulunduğu platformda yerli oyunların sayısını artırmak üzere adımlar attıklarına değindi. 

Kaya, "Yerli oyun geliştiricileri oyunlarını Playstore platformuna sattıkları zaman herhangi bir ek maliyet yeya komisyon yansıtılmayacak, gelirin tamamı arkadaşlarımıza gidecek. Yerli oyun geliştiricilerine 'dükkan sizin' diyoruz. Onlara tanıtım desteği de vereceğiz. Bu yolla platformumuzdaki bin oyuna, yerli yapımcıların ürettiği bin oyunu da ekeyerek 2 bine çıkarmak istiyoruz. 

"Küreselleşmede ilk adım Playstore ile oyun alanında"

Sadece Türkiye pazarını düşünmüyoruz. Küreselleşme yolunda ilk adımımız Playstore ile oyun alanında olacak. Bu sene içinde İngilizce ve Arapça versiyonuyla platformu tüm dünyaya açmış olacağız. Özellikle yakın coğrafyada çok etkili olacağımızı düşünüyoruz. Yerli oyun geliştiricilerimizin ürettiği oyunları, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Avrupa'daki oyun severlerle buluşturmuş olacağız."  

Mobil oyun pazarında yer almayı düşünmediklerini, Playstore platformunda oyun oynanması yönünde de değişiklikler yaptıklarını, oyunlardan elde ettikleri ikiye katlama hedeflerinin bulunduğunu söyledi.  

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı