Toyota Türkiye, kiralama işine girdi, hedefte KOBİ’ler var

KOBİ’ler başta olmak üzere kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için uzun vadeli araç kiralama işine giren Toyota Türkiye, bu iş için Rent a Toyota’yı kurdu.

Abone ol

Selçuk ALTUN  

MUĞLA - Dünyanın en çok satılan otomobili unvanını koruyan Toyota Corolla, bu yıl 50’nci yaşını kutluyor. 1966 yılında yola çıkan aracın 2013 yılından beri 11’nci nesli üretiliyor. Bu ayın son haftasından itibaren de Corolla’nın makyajlı versiyonu piyasada olacak. 

Yeni Corolla’nın basın tanıtımı 2 Haziran Perşembe günü Muğla Göcek’te Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt tarafından gerçekleştirildi. Bozkurt, makyajlı Corolla’nın tanıtımı öncesinde yeni girişimleri Rent a Toyota’yı duyurdu. 

Rent a Toyota ile artık bayilerinde müşterilerine uzun dönem kiralama hizmeti de vereceklerini açıklayan Bozkurt, hedefte KOBİ’ler olduğu söyledi. Rent a Toyota’nın ağırlıklı olarak KOBİ’lere yönelik bir program olduğunu belirten Bozkurt, “Kurumlar, kiralamayı satın almaya karşı tercih etmeye başladı. Kiralama sektörü her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüyor. Bu devam edecek gibi görünüyor. Önceden büyük firmalar bu yöntemi daha çok tercih ederken artık 1-2 araçlık ihtiyacını gidermek için kiralama yapmak isteyen KOBİ’ler de var. Biz buradan yola çıktık” dedi. Mayıs ayında pilot olarak birkaç bayide başlatılan uygulamanın şu anda tüm bayilerde aktif olduğu bilgisini veren Bozkurt, lansmana özel yüzde 8’e varan indirimler sunduklarını aktardı. 

İki önemli avantaj 

Rent a Toyota ile sadece Toyota marka araçların kiralanabildiğini belirten Ali Haydar Bozkurt, bu sistemin önemli iki avantaj sağladığını vurguladı. Bunlardan birincisinin kolaylık, ikincisinin de fiyat olduğunu ifade eden Bozkurt, şunları söyledi: “Müşteri, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir Toyota bayisine gittiğinde, kiralamak istediği araçla ilgili bütün işlemlerini o anda, o bayide bitirip aracı kiralayabiliyor. İkincisi de çok yüksek adetli araç kiralayan firmalarla aynı maliyetlerde ve şartlarda araç kiralama fırsatı veriyoruz. 2-3 araçlık kiralama yapmak isteyen küçük şirketler ile çok sayıda araç kiralayan şirketler arasında fiyat farkı oluyor. KOBİ’ler, 1-2 araç olunca yüksek indirim alamıyorlar. Bu program ile bir tek araç kiralayacak müşteri dahi 1000 araç satın almış müşterinin aylık satın alma değerlerine ulaşıyor.” 

Satışların yüzde 26’sı filo 

Rent a Toyota ile birinci hedeflerinin müşterilerine yaşam kolaylığı sağlamak olduğunu ifade eden Ali Haydar Bozkurt, “Filoda çok güçlenmeye başladık, kiralamada Corolla çok tercih edilmeye başlandı. Ama küçük müşteriler o avantajlardan çok yararlanamıyorlardı. Özellikle küçük şehirlerde bir sıkıntı yaşanıyordu. Programdan çok ümitliyiz” dedi. 

Şu anda yıllık satışlarının yüzde 26’sını filo satışlarından oluştuğu bilgisini veren Bozkurt, Rent a Toyota sisteminin oturmasından sonra yıllık 3-4 bin adet civarında satış desteği sağlanacağını söyledi. 

Kamuda da önemli bir filo alımı gerçekleştiğini kaydeden Bozkurt, “Haziran 2014’ten itibaren kamu araç satın alımları ve kiralamalarda uygulanan kriterlere göre yerli üretim araçların tercih edilmesi teşvik edildi. Belirlenen bu kriterler doğrultusunda Türkiye’de üretilen Corolla, oldukça geniş bir alanda tercih edilmeye başlandı. Şu anda Corolla bir otoban polisi aracı ya da bir kamu yöneticisinin makam aracı olarak satın alınıyor” diye konuştu. 

Satışlara C-HR dopingi 

Bunun yanı sıra, Toyota’nın yeni SUV modeli C-HR’nin, globalde Ocak 2017’de satışlarına başlarken Türkiye’de üretilmesinin avantajını kullanıp kasım ayında piyasada olacağını hatırlatan Bozkurt, “Bu da bize 2016 yılında 2 bin adetlik ek bir satış getirecek” diye konuştu.

Corolla’ya 50’nci yıl makyajı
 
2013 yılında 11’inci nesli yollara çıkan Toyota Corolla, 50’nci yaşına makyajla girdi. Haziran ayının son haftasından itibaren yenilenen yüzüyle piyasaya çıkacak olan yeni Corolla’nın iç ve dış tasarımında önemli değişiklikler yapıldı. Dış tasarımda ilk dikkat çeken özellikler; yenilenen üst ızgara, yenilenen LED farlar, yeni ön tampon ve daha geniş ön alt ızgara ile burada yer alan sis farları olmuş. Diğer taraftan yeni Corolla’lar, LED arka stop lambaları, karartılmış arka ve yan cam, 16 inç alüminyum alaşımlı jant seçenekleriyle geliyor. İç tasarımdaki değişiklikler; dizayn, renkler, aydınlatma ve malzeme kalitesi olarak 4 başlık altında toplanabilir. Aracın içine girildiğinde ilk olarak gösterge ekranları, dijital orta cam ekran ve yumuşak hatlı orta konsol dikkat çekiyor. Yenilenen ön konsol tasarımında krom kaplama detayları bulunuyor. Kontrast tercihler için yeni bej döşeme yanında mevcut Corolla’daki siyah döşeme sunulmaya devam ediliyor. Ön konsol, kapı içleri ve torpido bölmesinin kaplamasında yumuşak doku malzeme kullanılıyor. Cam ekranın büyüdüğü gözleniyor. 7 inç büyüklüğüne ulaşan bu ekran, dokunmatik yan tuşlar, geri görüş kamerası ve uygulamalar ile destekleniyor. Navigasyon sisteminde de kullanıcı deneyimi geliştirilerek bir üst versiyona geçilmiş. Araçtaki diğer değişikliklere baktığımızda, ön ve arka süspansiyonda sürüş konforu, yol tutuş ve denge gibi özellikler hissedilir ölçüde iyileştirmeler yapılmış. Araca dışarıdan gelen gürültü minimize edilmiş. Yokuş kalkış destek sisteminde benzinli modellerde (HAC) 3 sistemi ile yenilenmiş. Bu frene basılı olmadığında da aktif olacak. Yeni Corolla’da donanım farklılıklarına göre Life, Touch, Active, Advance, Premium olarak piyasaya sunulurken, mevcut motor seçenekleri korunuyor. Platinyum metalik, kırmızı mika ve gün batımı bronz renk seçeneği eklenen yeni Corolla, ikisi opak olmak üzere 9 farklı renkte satışa sunulacak. Bu yıl 22 bin yeni Corolla’nın satışı hedeflenirken, fi yatta sadece ilave gelen donanımlarla küçük artışlar yaşanacağı belirtiliyor. 

Türkiye’de çekilen reklam filmi globalde gösterilecek 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de çekilen yeni Hilux reklam fi lminin çok beğenilmesi yeni Corolla’nın reklam çekimlerinin de Türkiye’de yapılmasını sağladı. Türkiye’de çekilen yeni Corolla reklam filmi, ilerleyen günlerde global olarak da yayında olacak.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor