THY geri adım atmadı

THY, iş akti feshedilen 305 kişinin tekrar işe alınma talebini kabul etmedi.

Abone ol
 
İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) grev yasağına karşı eylem yaptığı için işten çıkarılan 305 kişi için kararını verdi. Şirket, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebini kabul etmedi.
 
Çalışanlarını göklere çıkarmıştı
 
THY'den yapılan açıklamada, 4 Haziran'da Hava-İş yetkililerini Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sürdürülmesi, mutabakatla çözüme ulaşılması için toplantıya davet edildiği, Hava-İş Sendikası yetkilileri ile 5 Haziran'da yapılan görüşmede, sendika yetkililerinin işten çıkartılanların tekrar işe alınmalarını talep ettiği, bu talebin THY Yönetim Kurulu'nda değerlendirileceği cevabının verildiği hatırlatıldı.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"THY Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, sendikanın yaptığı çağrının ve işe gelmeyen personelin eyleminin yasa dışı, bu nedenle THY tarafından yapılan işten çıkarmaların ise hukuka uygun olduğu, sendikanın yasa dışı eylem çağrısına uymanın hukuki yaptırımları hakkında tüm çalışanların bilgilendirildiği, 15 bini aşkın çalışanın çok az bir kısmının uyarıları dikkate almayarak yasadışı eyleme katıldığı, bunun sonucunda oluşan maddi zararın boyutları dikkate alınarak, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar vermiştir. Alınan bu karar ve THY A.O'nun Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürme niyeti sendika yetkililerine iletilmiştir."
 
THY
19 ilde Siberağ-9 operasyonları: 115 şüpheli yakalandı Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı