Stellantis'ten Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım

Stellantis, şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçağın (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation Inc'e 55 milyon dolarlık ek yatırım gerçekleştirdi. Şirket CEO'su Carlos Tavares konu ile ilgili yaptığı açıklamada ""Bu tür yatırımlarla, günümüzdeki mobilite özgürlüğü yolların ötesine uzanan bir geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor" dedi.

AA | Abone ol

Stellantis, Archer Aviation Inc'in geçen ayki test uçuşu başarısının ardından, stratejik finansman anlaşması kapsamında Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım yaptığını açıkladı. Şirketlerin stratejik finansman anlaşması kapsamında gerçekleşen yeni yatırım, bu yılın başlarında tamamladığı 39 milyon dolarlık Archer hissesinin halka açık piyasa satın alımına ve 2023'te Archer'a yaptığı 110 milyon dolarlık yatırıma dayanıyor.

Son yatırım, Stellantis’in bu mart ayında daha önce duyurulan Archer hisselerinin 8,3 milyonluk halka açık kısmının satın alımına dayanıyor. 2023'te Stellantis, şirketlerin stratejik finansman anlaşması kapsamında halka açık piyasa hisse senedi alımları ve yatırımlarının bir kombinasyonuyla Archer'a 110 milyon dolar yatırım yaptı.

Archer, ABD'deki yüksek hacimli üretim tesisinin inşaatıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Yılda 650 uçağa kadar üretim kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanan inşaatın ilk aşaması, yaklaşık 100 dönümlük bir alandaki 350 bin metrekarelik bir tesisten oluşuyor. Archer'ın bu tesisle ilgili hedefi, fason üretici olarak Stellantis'in uzmanlığından yararlanarak planlanan ticari artışını destekleyebilecek bir fabrika kurmak.

Hedef, şehir içi mobiliteyi dönüştürmek

Şirket, farklı işbirliği girişimleriyle 2020'den bu yana Archer'ın stratejik ortağı ve 2021'den bu yana yatırımcısı konumunda. Archer, bu süre boyunca eVTOL uçağını tasarlamak, geliştirmek ve ticarileştirmek için Stellantis'in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından yararlandı.

Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, "Stellantis ve Archer'ın mühendislik ile üretim ekiplerinin yenilikçi yaklaşımlarını, uzmanlıklarını ve yoğun emeklerini tebrik ediyorum. Archer'a yapılan bu ek yatırımla, günümüzdeki mobilite özgürlüğü yolların ötesine uzanan bir geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. Archer CEO'su Adam Goldstein de "Birlikte, kentsel mobiliteyi yeniden tanımlamak, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlara yaşadıkları bölgelerdeki insanlara, yerlere ve etkinliklere daha verimli erişim sağlayarak yeni fırsatların kapısını açıyoruz" görüşünü paylaştı.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'