Shell, Hollanda'daki biyoyakıt tesisi inşaatını geçici olarak durdurma kararı aldı

Shell, proje teslimat sürecini ve mevcut piyasa koşullarında gelecekteki rekabet gücünü değerlendirmek için Hollanda'daki biyoyakıt tesisinin inşaatını geçici olarak durduracağını duyurdu.

Abone ol

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Shell'in Rotterdam'da inşasını yürüttüğü yıllık 820 bin ton kapasiteli biyoyakıt tesisinde sahadaki yüklenici sayısı azalacak ve faaliyetler yavaşlayarak maliyetlerin kontrol edilmesi sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Shell Downstream, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Çözümleri Direktörü Huibert Vigeveno, "Saha inşaatının geçici olarak durdurulması, proje için ileriye dönük en ticari yolu değerlendirmemize olanak sağlayacak. 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefimize bağlıyız ve düşük karbonlu yakıtlar Shell'in ve müşterilerimizin karlı şekilde karbondan arınmasına yardımcı olma stratejisinin önemli bir parçası." değerlendirmesini yaptı.

Olayın geçmişi

Shell, söz konusu projeye ilişkin nihai yatırım kararını Eylül 2021'de almıştı. Tesis, atıklardan sürdürülebilir havacılık yakıtı ve yenilenebilir dizel üretmek üzere tasarlandı.

Shell, geçen yıl haziranda, e-mobilite, düşük karbonlu yakıtlar, yenilenebilir enerji, hidrojen ve karbon yakalama dahil olmak üzere düşük karbonlu enerji çözümlerinin geliştirilmesi için 2023-2025 döneminde 10-15 milyar dolar arasında yatırım planladığını açıklamıştı.

A Milli Takım'ın rakibi belli oldu! Küresel ticarette yaşanan navlun sıkıntıları bitmiyor “İstanbul’da sanayi dönüşümü programı ivedilikle başlamalı” Bosch'tan hidrojen teknolojilerine yatırım geliyor Helsinki Üniversitesi deniz çayırları araştırması! Deniz ekosistemi nefessiz kalabilir