Rekabet Kurulu'dan Volta Motor şirketine para cezası

Rekabet Kurulu, satış fiyatlarının belirlenmesi ve müşteri kısıtlaması iddiasıyla Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (VOLTA) hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

AA | Abone ol

Rekabet Kurulu, Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (VOLTA) yeniden satış fiyatının belirlenmesi ve yeniden satıcılarına yönelik uyguladığı bölge ve müşteri kısıtlaması iddiaları bakımından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik ön araştırma yapılmasına karar verildi. 

Ön araştırma sürecinde elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan incelemeler çerçevesinde teşebbüse soruşturma açıldı.

Soruşturma, teşebbüsün yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik iddialar bakımından uzlaşmayla sonuçlandırıldı. Kurul, teşebbüse 6 milyon 584 bin 515 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul, soruşturmanın yeniden satıcılara yönelik uygulanan bölge ve müşterilerinin kısıtlaması iddiaları bakımından ise taahhütle sonlandırılmasını kararlaştırdı.

Türkiye Somali'de petrol ve doğalgaz arayacak A101 markette bugün neler var? Sineklik ve tavan vantilatörü... Ali Koç: Baskı var, tehdit var, bu seçimi tanımıyoruz Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'dan kritik uyarı: Şiddetli bir salgın yaşıyoruz Prof. Dr. Orhan Şen'den 'tropik gece' uyarısı: Önümüzdeki 5 gün boyunca...