Peker Holding insansız tarım robotlarıyla dünyaya açılıyor

Peker Holding, iştiraki Pek Automotive'in Slovenya'nın Logatec kentindeki yeni yönetim merkezini ve insansız olarak kullanılacak olan ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Yılın ikinci yarısında Slovenya'da seri üretimine başlanacak olan ürünler, düşük voltajlı elektrik enerjisiyle çalışan, yüksek teknoloji ürünü tarım robotu olarak dikkat çekiyor.

AA | Abone ol

Peker Holding, Slovenya'da üretimini gerçekleştirdiği insansız tarım robotlarıyla dünya pazarına açılmayı hedefliyor. 2025'te Avrupa pazarındaki etkinliğini arttırmayı hedefleyen firma, kıta genelinde 19 ülkede distribütörlük anlaşmaları da gerçekleştirdi.

İnsansız, yapay zeka destekli çalışan ve 40'ta 1 enerji tasarrufu sağlayan ürünlerle , meyve bahçelerinde, tarım alanlarında insansız, ekonomik bir çalışma imkanı sunduklarını belirten şirketin Yönetim Kurulu üyesi Fatih Peker, "Yatırımcılarımız ve distribütörlerimiz açısından bu ürünleri sahada deneyimlemek onlar açısından ayrı bir tecrübe oluyor" ifadelerini kullandı.

Yakıt tasarrufu ve maliyet avantajı

Ürünlerinin çevreci olması dolayısıyla tarım sektöründe çalışanların maliyetlerini düşüreceğini, yakıt açısından da yüksek oranlı bir tasarruf sağladığını kaydeden Peker, iş gücü maliyetini de düşürdüklerini belirtti ve ekledi:

"Ürünler tarım döngüsünün tamamına hitap edecek şekilde tasarlandı. Bir traktör ya da herhangi bir tarım cihazı aldığınız zaman kendi faaliyetini yaptıktan sonra bunu stopta bekletmek durumundasınız. Ürünlerimizi ise bütün yıl boyunca tarım döngüsünde efektif olarak kullanabiliyorsunuz. Kayıpları minimuma indirdiğinden toplanan ürünün kalitesini arttıracak."

İzmir'de orman yangını: 2 site tahliye edildi SunExpress'ten Beyrut seferi kararı: 5 Ağustos'a kadar askıya aldı Genco Erkal'ın ardından sanat dünyası yasta RTÜK'ten Netflix, MUBI ve Blu TV'ye idari yaptırım Ömer Çelik: İsrail bölgesel savaşın tetiğini çekti