Kuzu, 10 yılda 1.5 milyar TL’lik gayrimenkul yatırımı yapacak

5 yılda 500 milyon liralık gayrimenkul yatırımı yapan Kuzu Holding, önümüzdeki 5 yıl içinde ise 1 milyar liralık yatırım daha yapmayı planlıyor.

Abone ol

AHMET USMAN

İZMİR - Türkiye gayrimenkul sektörüne 2011’de giren ve ilk projesini 2012’de geliştiren Kuzu Holding, 5 yıl içinde 500 milyon TL’lik yatırım yaptı. Holding, önümüzdeki 5 yıl içinde de 1 milyar TL’lik daha yatırım yapacak. Almanya’da doğup büyüdüğünü, uluslararası fonlarda gayrimenkul konusunda yöneticilik yaptıktan sonra yine bu ülkede kendi şirketini kurduğunu dile getiren Kuzu Holding CEO’su Selim Kuzu, “Profesyonel hayatımda özellikle otel ve ofis binaları konusunda çok iyi işler yaptım. Almanya’da kendi şirketimle çalışmalarım sürüyor. Berlin’de kentsel dönüşüm konusunda 102 bloktan oluşan bir proje geliştiriyoruz. Türkiye pazarına girişim danışmanlık hizmetleri ile oldu. 2011’de de kendi şirketimizi kurarak kendi projelerimizi geliştirmeye başladık” diye konuştu.

Türkiye’de önce Hilton’un franchising partneri olduklarını ve gelişme potansiyeli olan bölgelere yatırım yapma stratejisi izlediklerini söyleyen Kuzu, “Bu kapsamda Eskişehir, Çanakkale ve İzmir’e yoğunlaştık. 2012’de Eskişehir’de Türkiye’nin ilk termal konseptli 5 yıldızlı Double Tree by Hilton Oteli’ni geliştirdik, 2014’te inşaata başladık. Bu yıl temmuz ayında açacağız. Eskişehir’de ayrıca 306 dairelik Terrace Park projesini yaptık. Çanakkale’de denize sıfır konumdaki Double Tree by Hilton Oteli’nin kaba inşaatını tamamladık. Önümüzdeki yıl mart ayında açmayı planlıyoruz. Burada ayrıca Milestone 2015 isimli küçük bir butik otelimiz var. Urla’da da Urla Q205 ve The Village Urla isimli 2 proje yürütüyoruz. Bunlardan The Village Urla’da 50 dönüm arazi üzerine 21 villa yapıyoruz. Her bir villa 3 dönüme yakın bahçeye sahip olacak” dedi.

“Terapi merkezini projenin merkezine koyduk”

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Çeşme’de 3 proje yürüttüklerini anlatan Kuzu, “31 villadan oluşan Estilo Çeşme’nin kaba inşaatı bitmek üzere. Buradaki villaları bir yıl içinde teslim etmeyi hedefl iyoruz. Loft dairelerden oluşan Terrace Park Çeşme evlerinde inşaat sürüyor. Villagio Çeşme projesi ise, bünyesindeki sağlık tesisi ile benzerlerinden ayrılıyor. 12 dönüm üzerinde, teraslı mimarisiyle 66 birimden oluşan projede ‘Medicusspa Health Center’ konseptini Türkiye’de ilk kez hayata geçiriyoruz. Projenin merkezine sağlığı ve fizyoterapi tedavilerini taşıyarak kriyoterapi, biorezonans, aromaterapi ve detox üniteleriyle müşterilerimize zinde bir hayat vadediyoruz. Konut içinde dünyanın en lüks şeyinin sağlık olduğunu fark ettik ve önleyici tıbbı bir konut projesine entegre ettik. Burada sunacağımız kriyoterapi, halihazırda Türkiye’de sadece 2 kuruluş tarafından veriliyor. Üçüncüsü bu projede, bir diğeri Eskişehir’deki otelimizin tedavi merkezinde olacak. Türkiye’de eşi olmayan bir terapi merkezini gayrimenkul projemizin merkezine yerleştirdik” diye konuştu.

Şimdiye kadar Türkiye’de yaptıkları yatırımların 500 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Kuzu, “Önümüzdeki dönemde yine bu bölgelerde yatırımlarımız sürecek. Çanakkale’deki otelimiz köprünün öncesinde açılacak. İstanbul bizim için fizbl değil. Önümüzdeki 5 yıllık stratejimizde İzmir-Çeşme-Urla ağırlık kazanacak. Arsalarımızı aldık, alacağımız arsalar da var. 5 yılda 1 milyar TL dolayında daha yatırım yapacağız. Yatırımımız 10 yılda 1.5 milyar TL’ye yaklaşacak” dedi.

Gayrimenkul ile inşaat sektörleri karıştırılıyor

Türkiye’de gayrimenkul ile inşaat sektörlerinin birbirine karıştırıldığını vurgulayan Kuzu, şunları söyledi: “Burada inşaat şirketi sayısı çok ama gayrimenkul şirketi az. Danışmanlığını yaptığımız şirketler bir holdingin içinde bir dal gibi ilgileniyorlardı. Firmaların yüzde 90’ı mevcut arsalarını değerlendirmek amacıyla bu işe girmişlerdi. İnsanlara iki sektör arasındaki farkı aktaramadık. Türk firmalarının danışmanlık hizmetine bakışı da farklı. Bunlar bizi yorduğu için kendi şirketimizi kurup, kendi projelerimizi geliştirmeye başladık.”

Genco Erkal'ın ardından sanat dünyası yasta Japonya Merkez Bankası politika faizini yükseltti AFAD duyurdu: Malatya'da deprem Araç sahipleri dikkat! Ödeme için son gün Beykoz’da denize giren Güney Koreli boğuldu