Kordsa Global, Endonezya'da ikinci fabrikasını açtı

Kordsa Global, 100 milyon dolar yatırımla Endonezya'da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı. Güler Sabancı, "Endonezya yatırımı, Kordsa Global'in uzun vadeli büyüme stratejisinde önemli bir dönüm noktası" dedi

Abone ol

Kordsa Global, 100 milyon dolar yatırımla Endonezya'da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı. 2007 yılından bu yana Endonezya'da IndoKordsa şirketiyle faaliyet gösteren Kordsa Global, yeni yatırımıyla Asya-Pasifik bölgesinde sektörünün en güçlü oyuncusu haline geldi. 

Kordsa Global'in Endonezya'daki toplam 100 milyon dolar tutarındaki yeni yatırımı kapsamında 18 kilotonluk lastik kord bezi fabrikası ve 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikaları yer alıyor. Java adasının batı sahilinde yer alan Bogor-Citeureup'taki her iki fabrikada toplamda 250'den fazla yeni personel istihdam edilecek. 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1973'ten beri yeni başarılar ve yeni açılımlarla Kordsa Global'in sadece ticari değil teknolojik olarak da sektör lideri olmasından gurur duyduklarını dile getirdi.  

'Yeni bir dönüm noktası'

Bu açılışın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Sabancı, "Çünkü 'müşterilerimizin olduğu yerde bulunma' taahhüdümüz yeni bir dönüm noktasına ulaşıyor. Asya'da büyüyoruz, Asya'ya güç veriyoruz ve en önemlisi müşterilerimize güç katıyoruz. Sürdürülebilir ve karlı bir liderlik için, mevcut ve potansiyel lastik üreticisi müşterilerimizi yakından takip ediyoruz ve üretim artışının güçlü olduğu bölgelerde bulunmak istiyoruz. Her anlamıyla, üreticinin yanında olmamız başarımızın anahtarıdır" diye konuştu.  

Güler Sabancı, Kordsa Global'in küresel bir şirket olduğunu ve 8 ülkede bulunan 10 üretim tesisiyle 5 kıtaya yayıldığını söyledi. Sabancı Holding'in vizyoner hedeflerinin uluslararası olmaya ve teknolojiyle büyümeye odaklandığını aktaran Sabancı, şunları kaydetti: 

"Endonezya Sanayi Bakanı'na bugün burada bulunduğu için teşekkür ediyoruz. Kendimizi burada, Endonezya'da güvende hissediyoruz. Yedi yıldır buradayız. Bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Asya pazarına ve bu bölgenin potansiyeline inanıyoruz. Kordsa Global olarak sektörümüzün lideriyiz. İleri teknolojilere yatırım yapıyoruz. Müşterilerimizi takip ediyoruz, onların olduğu yerde gidiyoruz. Çünkü müşterilerimizin varlığı bizim verimliliğimizi artırıyor. 41 yıllık bir hikayesi olan Kordsa Global'in değerlerini gittiğimiz her yere taşıyoruz. Burada da mükemmel bir üretim tesisi görüyoruz. Bunu yaratan başta Endonezyalı çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum." 

'Asya'daki başarı, global rekabetin yeni tanımlaması oldu'

Endonezya Sanayi Bakanı Saleh Husin, IndoKordsa'nın 1985'ten beri gerçekleştirdiği otomotiv endüstrisi için ileri tekstil ürünleri üretimini ve şimdi de kapasite artırımına yönelik 100 milyon dolarlık iki yeni yatırımını takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

Endonezya'nın ulusal sanayi altyapı açığını kapatmak üzere diğer ülkelerle birlikte çalışması gerektiğine işaret eden Husin, "Lastik endüstrimiz açısından Avrupa ve Amerika ülkeleri Endonezya için ana ihracat bölgeleri. Endonezya'nın ihracatının kayda değer biçimde artması için ihracat yaptığı ülkeleri çeşitlendirmesi gerekiyor. Bu vesileyle, IndoKordsa'ya büyüme hamlesi ve yarattığı istihdam için teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki, IndoKordsa'nın bu pazara duyduğu güven, diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olur" ifadelerini kullandı. 

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ise Kordsa Global'in Endonezya'daki ikinci yatırımının Türkiye dışındaki en büyük kapasiteli yatırım olduğuna dikkati çekti. 

Bu yatırımın Kordsa'nın önde gelen global aktörlerden biri haline gelmesinde ve uzun vadeli büyüme stratejisinde önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu vurgulayan Pekarun, "Global hedefleri dolayısıyla müşterilerimiz burada şimdi de kalitede en iyisini ve en son teknolojide olanını istiyor. Bu bölge hızla her açıdan en rekabetçi bölge haline geliyor. Asya'daki başarı, global rekabetin yeni tanımlaması oldu" dedi. 

Pekarun, Indokordsa'da beraber çalışan Endonezyalı ve Türk çalışanlar arasındaki dinamizm ve ekip çalışmasının iyi bir örnek teşkil ettiğini de dile getirdi.  

'Kordsa standartlarını bölgeye taşıdık'

Kordsa Global Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper de yapılan yatırımın firma olarak lastik endüstrisine güçlü inançlarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

Bu yatırımın sadece kendilerinin değil müşterilerinin de Asya-Pasifik bölgesindeki konumunu güçlendireceğine işaret eden Alper, bu yeni tesislerle küresel, bölgesel ve yerel pazarlardaki müşterilerine özel çözümler geliştirerek onlara sağladıkları katma değeri artıracaklarını söyledi. 

Alper, "Gelişen kapasitemiz ve yetkinliklerimiz, yüksek kalite standartlarımız ve Kordsa Global'in temel değerlerini benimsemiş kararlı iş gücümüzle müşterilerimizin ihtiyaçlarına kesintisiz cevap vermeye devam edeceğiz" dedi.  

Endonezya'daki organizasyonları hakkında da bilgi veren Alper, "Bugün, biri 18 bin ton lastik kord bezi tesisi ve diğeri 14 bin ton üçüncü ve dördüncü jenerasyon polyester HMLS iplik tesisi olmak üzere iki yeni tesisin açılışını yapıyoruz. Toplam yatırımın 100 milyon dolar olması, özellikle Asya-Pasifik bölgesindeki pozisyonumuzu güçlendirme isteğimizi ve lastik endüstrisine bağlılığımızı gösteriyor. 2007'de Asya-Pasifik'e yatırım yaptığımız ilk andan itibaren yerel ve global ekiplerimiz, tüm paydaşlarımıza değer katmak üzere Kordsa Global'in standartlarını bölgeye getirerek kalite, hizmet seviyesi ve maliyetlerimizi iyileştirmek için azimle çalıştılar" değerlendirmesinde bulundu.  

Cenk Alper, Kordsa Global olarak sahip oldukları inovatif toplam çözümlerin maliyetiyle rakipleriyle başarılı bir şekilde rekabet edebileceklerini ifade etti. 

Müşterileri için uyarlanan toplam ürün ve hizmet paketleriyle birim başına düşen maliyet hesabında "şampiyon marka" olduklarını dile getiren Alper, şöyle konuştu:  

"Açılışını yaptığımız yeni polyester ve lastik kord bezi tesislerimiz bu prensibin en iyi örneğini teşkil ediyor. Yeni polyester tesisimiz, HMLS polyesterlerinin üçüncü ve dördüncü jenerasyon uzantılarını oluşturuyor. Lastik kord pazarı talebi, HMLS sektöründeki kapasite fazlasına rağmen artıyor. Yeni tesisimiz, çevre dostu ve düşük maliyetli ürün ve işlem yapma hedefiyle işlem ve mühendislik grubumuz tarafından tasarlandı. Yeni dokuma ve daldırma hatlarımızda kalite ve takip süreçlerinde hayata geçirdiğimiz gelişimler hatasız bir üretimi bize sağlıyor." 

Açılış törenine, Endonezya hükümet yetkilileri, yerel idareciler ve şirket çalışanları katıldı. Davetlilerin Endonezya'nın simgesi olan batik sanatıyla yapılan geleneksel gömlekler giydiği törende, yerel enstrümanlarla müzik ve dans gösterisi de gerçekleştirildi. 

Yeraltı sularındaki azalma, kârı yüzde 10 düşürecek “Ülkenin birinci sorunu ekonomi değil Güneydoğu” Mersin'de yan yatan geminin mürettebatı kurtarıldı Borsa günü düşüşle tamamladı 'Ateşkes' derken İsrail yine Beyrut'u vurdu