İyzico, 2024 yılında 300 milyar TL işlem hacmini aşmayı hedefliyor

Büyük ve küçük işletmelerin internet üzerinden kolayca ödeme almasını sağlamak için çalıştıkları bilgisini veren İyzico CEO’su Orkun Saitoğlu, “2024 yılında Paynet ile birleşme sürecimiz tamamlandığında 300 milyar TL işlem hacmini aşmayı hedefliyoruz” dedi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Büyük işletmelerin yanı sı­ra küçük işletmelerin de internet üzerinden kolay­ca ödeme almasını sağlamak için çalıştıklarını söyleyen İyzico CE­O’su Orkun Saitoğlu, 11 yıldır bu ihtiyacı karşılamaya devam et­tiklerini belirtti.

Üye iş yerlerinin satışlarını hızlı, kolay ve güven­li yapmalarının kendileri için bi­rinci öncelik olduğunu ifade eden Saitoğlu, bu üç şartı sağlamak için ise ilk günden beri yenilikçi alt ya­pıları ve uzman ekipleriyle hiz­met verdiklerini dile getirdi.

Her geçen yıl üye iş yerlerinin tica­retini büyütmek ve ihtiyaçlarını çözmek için yeni ürünler sunduk­larından söz eden Saitoğlu, ”Üye iş yerlerimiz Sanal POS hizme­timize ek olarak finansmandan raporlamaya, nakit yönetimin­den pazarlama ve CRM araçla­rına kadar pek çok çözüme kolay ve güvenilir şekilde erişebiliyor” dedi. 2024 yılı hedeflerinden de söz eden Saitoğlu, Paynet satın al­ma sürecini tamamladıklarında, birleşme ile 300 milyar TL işlem hacmini aşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“Tamamlayıcı hizmetlere kolay erişim sağlıyoruz”

Büyümelerini stratejik iş bir­likleri ve teknolojik yatırımlarla da desteklediklerini aktaran Or­kun Saitoğlu, 2019 yılında, iyzi­co'nun Türkiye pazarındaki gü­cünü sağlamlaştıran önemli bir adımla PayU ile bir sinerji yarat­tıklarını, bu birlikteliğin daha geniş bir kitleye ulaşmalarını ve ödeme pazarındaki konumları­nı güçlendirmelerini sağladığı­nı vurguladı.

Finansman ve nakit akışlarını yönetmeleri konusun­da zorluk yaşayan müşterile­ri için kullanıcı portallarına ye­ni özellikler eklediklerinden söz eden Saitoğlu, “Artık ihtiyaç duy­dukları tamamlayıcı hizmetlere kolayca ulaşabilecekler. Hesapla­rından para gönderip hesaplarına para alabiliyorlar. Tahsilatlarını takip ettikleri bir ekrandan, he­saplarını ve nakit akışlarını yöne­tebilecekleri bir ekrana geçiş sağ­lıyoruz” şeklinde konuştu.

“POS çözümleriyle işletmelere avantaj sağlamayı hedefliyoruz”

Alışveriş deneyimini geliştir­menin de kendileri için oldukça önemli olduğunun altını çizen Orkun Saitoğlu, Sanal POS’a ek olarak, üye iş yerlerinde yeni sun­dukları ve pilot döneminde olan bir POS çözümlerinin bulundu­ğunu anlattı. Bu çözüm ile işlet­melere hesaplı ve pratik bir öde­me süreci sunarak avantaj sağla­mayı hedeflediklerini kaydeden Saitoğlu, farklı müşteri ihtiyaç­larını karşılayabilecek bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını ifa­de etti.

Sanal POS ürününe ek ola­rak, Cep POS ürününün de mev­cut olduğunu anlatan Saitoğlu, “Üye iş yerlerimizin hem fiziksel hem de internet mağazalarındaki tüm ödeme işlemlerini tek bir pa­nelden kontrol edebilmeleri için çalışıyoruz. Çoklu kanallardaki tüm finansal ihtiyaçlarını ve na­kit akışlarını kolayca yönetebile­cekleri uçtan uca servis hizmeti sağlıyoruz” diye konuştu.

“Dijital cüzdan tarafında 7,5 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz”

2024 yılında işlem adedinin 300 milyona, üye iş yeri sayısı­nın da 140 bine çıkmasını planla­dıklarını belirten Orkun Saitoğ­lu, “Şu anda 20 farklı kategoride hizmet veren üye iş yeri ağımızı genişleterek yeni kategorileri de bünyemize katma yolunda sağ­lam adımlar atıyoruz” dedi. Diji­tal cüzdandan da 7,5 milyon kulla­nıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Saitoğlu, “İlk 6 ayda ha­cimlerimizde yüzde 100'e yakın bir artış sağladık. Kullanıcı sayı­mızı yüzde 40'a yakın bir oran­da artırırken, iyzico ile Öde'nin işlem adetlerindeki payı yüzde 30'u aştı” diye konuştu.

“Müşterilerimize 3 adımlı bir koruma kalkanı sunuyoruz”

Orkun Saitoğlu, iş süreçlerinde verimlilik ve kazanç artırmaları­na yönelik tasarladıkları Sahteci­lik Önleme Sistemi, Akıllı Ödeme Yönlendirme Servisi ve Dynamic 3DS sistemleri sayesinde onlara üç adımlı bir koruma kalkanı sunduklarını söyledi. Sahte­cilik Önleme çözümü saye­sinde geçerli ödemeleri ka­çırmadan şüpheli işlemlere karşı üye iş yerlerini 7/24 ücretsiz koruduklarını an­latan Saitoğlu, Akıllı Öde­me Yönlendirme Servi­si ile başarısız olabilecek ödemeleri milisaniyeler içerisinde farklı bir ban­ka POS’undan geçirerek, başarılı işleme dönüş­türerek üye iş yerlerine ekstra kazanç sağladık­larını belirtti. Saitoğ­lu, Dynamic 3DS sis­teminin ise yapay zeka teknolojisi ile yalnızca riskli bulduğu ödeme­leri 3DS doğrulaması­na yönlendirdiğini söz­lerine ekledi.

 “İşlem adedimiz 215 milyonu, hacmimiz 130 milyar TL'yi aştı”

İstikrarlı bir şekilde büyümelerini sürdürdüklerini dile getiren Orkun Saitoğlu, hedeflerinin sürdürülebilir karlılık ve büyüme yakalamak olduğunu ifade etti. E-ticaret tarafında işlem adedinin 215 milyonu, işlem hacminin ise 130 milyar TL'yi aştığı bilgisini veren Saitoğlu, üye iş yeri sayısını 120 bine çıkararak ağlarını daha da güçlendirdiklerini vurguladı. Bireysel kullanıcı sayısının 6 milyonu geçtiğini belirten Saitoğlu, “iyzico ile Öde” ürününün kullanıcı sayısında yüzde 55 artış sağladığını aktardı. Saitoğlu, “iyzico ile Öde” yöntemi kullanan satıcılar üzerinden geçen e-ticaret işlemleri incelendiğinde kredi kartı ile yapılan ödemelerin işlem sayılarında yüzde 50, satış hacminde ise yüzde 65 pay aldığının görüldüğünü kaydetti.

Milli boksör Hatice Akbaş gümüş madalya aldı FTX, müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek  Hacmin 2024 yılında 3,4 trilyon liraya ulaşması bekleniyor Üç şantiyesi olan birini devretme yolunu arıyor Türk ordusu ‘kuantum zırhı' ile donatılacak