İntel'den eğitime 10 yılda 1 milyar dolar destek
Intel, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son 10 yılda eğitime 1 milyar dolar harcadı
Abone olKEZBAN KARABOĞA
İSTANBUL - Intel Eğitim Zirvesi’nde konuşan Intel Ortadoğu, Avrupa ve Afrika Bölgesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Günter Jünger, şirket olarak çok önem verdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son 10 yılda eğitime 1 milyar dolar harcadıklarını söyledi.
Intel’in 10 yıldır Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde düzenlediği Eğitim Zirvesi, bu yıl ilk defa Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yılki zirvenin ana teması ‘Kültürlerin Eğitim ile Yakınlaşması’ olarak seçildi. Zirvede eğitim alanındaki güncel eğilimler, teknolojinin eğitime entegrasyonu ve bu gelişmelerin Türkiye’deki eğitimin dönüşümünde yaratacağı etkiler teknolojik, pedagojik ve regülasyonlar açısından ele alındı. Zirveye Intel ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Zirvenin açılışında konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, şirket olarak eğitimi her zaman sosyal sorumluluk alanlarının en başına yerleştirdiklerine dikkat çekerek “Türkiye’de ve dünyada yıllardır öğrenci ve öğretmenlerin eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmak için birçok proje gerçekleştiriyoruz” dedi.
12 milyon eğitimciye ulaşıldı
Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Çiğdem Ertem de “Teknoloji sektörünün lider aktörü olarak, sosyal sorumluluk projelerimizde eğitimi her zaman ilk sırada tutuyoruz. Intel Öğretmen Programı kapsamında dünya çapında 100’den fazla ülkede 12 milyon eğitimciye ulaştık. Ayrıca 13 ülkede 8-18 yaş arasında 1.6 milyon öğrencinin en son teknolojiyle tanışmasını sağladık” diye konuştu. Zirvenin ana konuşmacılarından biri olarak Türkiye’ye gelen Intel Ortadoğu, Avrupa ve Afrika Bölgesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Günter Jünger de şirket olarak kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son 10 yılda eğitime 1 milyar dolar harcadıklarını söyledi. Jünger, bu yıl zirvenin Türkiye’de yapılmasına ilişkin olarak ise “Türkiye bizim için önemli bir pazar. Ayrıca FATİH çok önemli ve bilişimle ilgili pazarı büyüten bir proje. Daha önemlisi lokal paydaşlarımızın zirveyi Türkiye’ye getirme konusundaki istek ve destekleri kararımızda etkili oldu” diye konuştu.
'STEM’i TÜSİAD’ın gündemine getirdik'
Intel Eğitim Zirvesi’nde ele alınan önemli başlıklardan birisi STEM (Science-Technology-Engineering- Mathemathics/Fen-Teknoloji- Mühendislik-Matematik). Intel’in STEM eğitimini çok önemsediğini belirten Intel Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Ferruh Gürtaş, bu konuya ilgiyi artırmak için küresel çapta liselerarası bilim ve teknoloji yarışması düzenlediklerini söyledi. Gürtaş, son dönemde Türkiye’de sıklıkla konuşulmaya başlanan STEM eğitimini TÜSİAD’ın gündemine almasında etkili olduklarını belirterek, “STEM, son zamanlarda çok konuşuluyor. Bu çok iyi bir gelişme. STEM’in konuşulmaya başlamasının nedenlerinden birisi de bu konunun TÜSİAD’ın gündemine girmesi. Intel olarak, TÜSİAD’ın İnovasyon ve Teknoloji Komisyonu’nda yer alıyoruz. TÜSİAD’a ‘STEM’i Türkiye’nin gündemine alması gerekiyor’ önerisini getirmiştik. Bunun önemini gördüler. Önerimizi kabul ettiler” dedi.