İletişim ve eğitim dünyası birleşiyor

Abone ol

İletişim dünyası gelişip dönüşürken, bir çok meslek dalının giderek daha fazla kesiştiğine tanıklık ediyoruz. Sosyal medyanın hayatımızdaki etkisinin artması, teknolojinin hızlanmasıyla giderek her alana dokunan iletişimin de anlamları çoğalıyor. Mesela artık insan kaynakları sadece İK’cılara bırakılamayacak kadar iletişimle entegre hale geldi. Dışarıdaki adayın (potansiyel çalışan) bir şirketi nasıl algıladığı da ‘şirket markalama’ alanına giriyor…

Öte yandan kurumsal şirketlerin en büyük sancılarından biri olan ‘eğitim’ de kendi içinde çözülmesi kolay olmayan bir alan. DB Postive çalıştığı şirketlerin ihtiyaçlarına özel eğitimleri kurgulamakta iddialı olan bir eğitim şirketi… Şirket bir eğitim programını hazırlarken, kaynaklar, markanın algısına katkı, stratejik işbirlikleri gibi çok sayıda şeyi göz önünde bulundurarak pazarlama iletişiminin de alanına giriyor. Sadece girmekle kalmıyor, o alanda da farklı projeler üretiyor. 

Geçtiğimiz haftalarda bir araya geldiğimiz DB Positive Kurucu Ortağı Derya Babuç lafta değil icratta ‘ihtiyaca özel çözüm’ ürettiklerini anlatıyor… Etkileyici projelerinden biri Arzum küçük ev aletleri ekibi için tasarladıkları Kariyer Arzum programı… Bunun yanı sıra Alarko Holding’in kapsamlı MBA programının kurgulanmasında da imzası var DB Positive’in… Yaratılan bu projelerin marka algısında çok olumu etkisi olduğu açık. 

Kuşaklar arasındaki farklılıkların bu kadar arttığı bir çağda eğitim kurgulamanın da kolay olmadığı aşikar… Babuç, bu konuna gençlere verdikleri mentorluk eğitimlerinde kendilerine oldukça farklı talepler geldiğini söylüyor. “Hızlılar, ataklar, sabırsızlar... Y kuşağının bu özellikleri onları geçmiş kuşaklardan ayırıyor. Teknolojiye hakimiyetleri ise inanılmaz ölçüde. Bu kuşağın ihtiyaçlarını karşılamak için iş dünyası da yeniden şekillenmek zorunda kalacak” diyor Babuç ve verdikleri eğitimlerde giderek klasik yöntemlerden uzaklaştıklarını anlatıyor. Görünen o ki, içinde bulunduğumuz çağ tüm sektörleri dönüştürüyor. Geleceği yakalamak isteyen kurumlar ise bugünü iyi analiz edenler arasından çıkacak.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor