HKF, 2015'te 'yabancı'ya yoğunlaşacak

2015 yılında 5 fuar planı yapan HKF Fuarcılık, yabancı ziyaretçiye yönelik çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Abone ol

HKF Fuarcılık olarak 2002 senesinden beri uluslararası ihtisas fuarları organize etmekte olduklarını anlatan HKF Fuarcılık Genel Müdürü  Bekir Çakıcı, düzenledikleri fuarların tamamı spesifik sektörlere yönelik niş fuarlar olduğunu söyledi.

2014 yılının HKF için 2015 yılına hazırlık yılı olarak değerlendirdiklerini belirten Çakıcı, “2014’ün Şubat ayında İstanbul’un en eski ve tek UFI sertifikalı uluslararası hayvancılık fuarı Animalia İstanbul’u 11. kez açtık. Ardından nisan ayında Belçikalı ortaklarımızla 5. Busworld Turkey fuarımızı organize ettik. Bunun dışında 2014 yılında hem HKF hem de Türk fuarcılık sektörü için önemli bir gelişme oldu. 

"2015 'te daha da yoğunluk vereceğiz"

Çakıcı, son 2 yıldır Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya olmak üzere fuarları ziyaret etmesi için alım heyetleri getirdiklerini belirtti. Bazı fuarları 2 yılda bir organize ettikleri için 2015 yılı ajandasında 5 fuar planı olduğuna dikkat çeken Çakıcı, yabancı ziyaretçiye yönelik çalışmalarına 2015 senesinde daha da yoğunluk vereceklerinin altını çizdi. 

2015’te Dünya Fuar Endüstrisi Birliği UFI’nin, haziran ayında Avrupa Kıtası Yaz Semineri’ni İstanbul’da gerçekleştirecek olmasını sağladıklarına değinen Çakıcı, “Bu UFI Yaz Semineri,  İstanbul’un uluslararası bir fuar kenti olmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Zira 2008 yılında UFI’nin 75. Kongresi’nin HKF ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenmesinin ardından 20 kadar yabancı fuar firması Türk firmaları ile işbirlikleri ve ortaklıklar kurdular. UFI’nin Haziran 2015’te İstanbul’da yapacağı Avrupa Yaz Semineri’nin de benzer sonuçlara vesile olacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.   

Türkiye’nin ilk taksi fuarı

Şirketin organize ettiği fuarların hemen hemen tamamını Türkiye’de ilk kez olarak HKF tarafından gerçekleştirilen fuarlar olduğunu dikkat çeken Bekir Çakıcı, 2014 yılında portföyü genişletme yolunda sektörleri inceleyerek kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi. 2015 yılının HKF için yoğun ve yeni 2 fuar projesini portföylerine ekledikleri bir yıl olarak değerlendiren Çakıcı, “Bunlardan ilki 5-8 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Türkiye’nin ilk taksi fuarı; Taxiworld Turkey olacak. 

Taksi endüstrisi ilk defa kendi fuarında buluşacak. Bir diğer yeni projemiz ise yine Türkiye’de bir ilk olan; Türkiye Müzik ve Dans Fuarı olacak. 8-11 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek bu yeni fuarımız, bir ihtisas fuarının ötesinde hem iş, hem de müzik ve dansın harmanlandığı bir etkinlik olarak kapılarını açacak. İlerleyen senelerde portföyümüzü genişletmek için de şimdiden bazı projeler üstünde çalışmaya başladık” dedi.         

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur