Eyüp Sabri Tuncer'in bazı ürünleri Avrupa’da toplatılıyor! Şirketten açıklama: Marka karalanıyor

Avrupa Birliği, ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in 2022 öncesi üretilen ürünleri için acil toplatma kararı aldı. İçerdiği yasaklı maddenin hamile kadınlar ve bebeklere zarar verdiği gerekçesiyle gündeme gelen karar, markanın yönetiminden sert yanıt aldı: "2022 öncesinde bu madde dünya çapında serbestçe kullanılıyordu."

Abone ol
 

Türkiye’nin köklü markalarından Eyüp Sabri Tuncer ile ilgili Avrupa Birliği’nden (AB) önemli bir karar çıktı. AB, ünlü kolonya markasının Mart 2022’den önce üretilen bazı ürünleri için ‘acil toplatma’ kararı aldı. Kararın gerekçesi ise, bu ürünlerde yer alan bir maddenin hamileler ve anne karnındaki bebekler için ciddi zararlar oluşturabileceği iddiası.

Yasaklı Madde: BMHCA

Avrupa Komisyonu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre, toplatmaya konu olan ürünlerde 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA) adlı yasaklı madde kullanıldığı belirtildi. Söz konusu maddenin, üreme sistemine zarar verdiği ve cilt hassasiyeti yarattığı ifade edildi. Mart 2022’den önce üretilen bu ürünlerin, AB kozmetik yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verildi.

Toplatılacak ürünler hangileri?

Toplatılacak ürünler listesinde, Eyüp Sabri Tuncer’in ünlü kolonyaları ve kozmetik ürünleri de yer alıyor. İşte karara konu olan bazı ürünler:

-Bodrum Mandalinası (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Klasik Limon (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Tütün (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

Gardenya (1L, 400ml, 200ml, 150ml)

-Love Kisses (50ml, 250ml

-Empress (50ml)

-Wild Beauty (50ml, 250ml)

Şirketten açıklama: "Ürünler eski"

Kararla ilgili Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer bir açıklama yaptı. HalkTV.com.tr'ye konuşan Tuncer, AB’nin kararının sadece Mart 2022’den önce üretilen ürünlere yönelik olduğunu vurguladı. Tuncer, “Bu yasak, 2022 Mart’ından sonra üretilen ürünler için geçerliydi. O dönemde bu madde dünya genelinde serbestçe kullanılan bir hammaddeydi” dedi. Ayrıca, o dönem üretilen ürünlerde kullanılan logoların dahi farklı olduğunu belirtti.

"Bir marka karalanıyor"

Engin Tuncer, markalarının hedef alındığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. “Sanki bir marka karalanıyormuş gibi bir durum var. Biz her zaman dünya ve Türkiye kozmetik kanunlarına uygun hareket ettik” diye konuştu.

Ürünler geri çağrıldı

Geri çağırma süreciyle ilgili de bilgi veren Tuncer, yasağın ardından gerekli adımların atıldığını belirtti. "Ürünler yasak geldikten sonra geri çağrıldı. Marketler de bu sürecin farkındaydı ve iadeler yapıldı" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada serbestti

Son olarak, Mart 2022'den önce bu maddenin dünyanın her yerinde serbestçe kullanıldığını belirten Tuncer, “Lüks parfümler dahil bu madde o dönem serbestti. Bugün bu şekilde gündeme getirilmesi yanıltıcıdır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Roman yazarı İlyas Huri hayatını kaybetti Bakan Ersoy: Eksikleri biz görmezsek misafirlerimiz görüyor Otomobile hız katan atık dönüşüm teknolojisini üretti Yabancılar ortaklık için peşinde ama o randevu bile vermiyor Gürok Grup, 200 milyon dolar yatırımla maden suyu üretecek