Dati ve Marriot işbirliğiyle 200 milyon dolarlık yatırım

JW Marriott ve Dati Yatırım Holding İstanbul'da lüks bir otel inşa etmek için el sıkıştı.

Abone ol

İREM ÇETİNGÖZ

İSTANBUL - Marriott International’ın marka portföyündeki lüks otel konseptli JW Marriott, İstanbul’da açacağı ilk oteli için Dati Yatırım Holding ile güçlerini birleştirdi. 200 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçecek olan otelin 2 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Dati Holding tarafından inşası devam eden 500 bin metrekare alana kurulacak İstanbul Turizm Merkezi’nde yer alacak otelin basın toplantısı dün Ataköy Sheraton Hotel’de düzenlendi. Toplantıda otel hakkında bilgi veren Dati Holding iştiraki olan Ataköy Otelcilik AŞ Genel Müdürü Mehmet Culha, otelin 2 ayrı blok halinde inşa edileceğini söyledi. Dati Yatırım Holding AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran da 2 yıl içinde bitecek JW Marriott otelin yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağı bilgisini verdi.

Otelde 354’ü Deluxe, 56’sı Suite ve 39’u Club olmak üzere toplamda 449 adet misafir odasının bulunacağını belirten Culha, “1 adet 1200 metrekare olup sabah kahvaltı, öğlen ve akşam yemeğinin verileceği ve 350 kişilik kapasiteye sahip ana restouran olacak” dedi. “80 metrekareden 650 metrekareye kadar değişen 15 adet toplantı salonu yaklaşık 1400 kişi kapasitesiyle hizmet verecek” diyen Culha, bu toplantı salonuyla beraber İstanbul’da yapılacak büyük konferans ve kongrelere ev sahipliği yapmayı hedefl ediklerini vurguladı.

Genco Erkal'ın ardından sanat dünyası yasta Japonya Merkez Bankası politika faizini yükseltti AFAD duyurdu: Malatya'da deprem Araç sahipleri dikkat! Ödeme için son gün Beykoz’da denize giren Güney Koreli boğuldu