Bosch Grubu, şirket tarihindeki en büyük satın alımı yaptı

Bosch, Johnson Controls-Hitachi Klima'dan (JCH) konut ve hafif ticari iklimlendirme işini satın alacağını açıkladı. Söz konusu işlemin şirket tarihindeki en büyük satın alma olduğu bilgisini veren Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung, "Bu satın almayla, büyüyen iklimlendirme pazarında küresel lider konumuna yükseleceğiz" dedi.

AA | Abone ol

Bosch, faaliyet gösterdiği enerji ve bina teknolojileri sektöründe, küresel konut ve hafif ticari binalar için iklimlendirme çözümleri işini Johnson Controls'den satın alacak. İşlemin bir parçası olarak şirket, ortak girişiminin, Hitachi'nin yüzde 40 hissesi dahil olmak üzere, tamamını satın almayı planlıyor.

30'dan fazla ülkede 16 üretim ve 12 mühendislik tesisi

Şirketin satın almayı hedeflediği işler, JCH ile birlikte, geçen yıl yaklaşık 4 milyar Euro ciro elde ederken dünya genelinde 12 bin çalışana istihdam sağladı. Satın alma, 30'dan fazla ülkede 16 üretim tesisini ve 12 mühendislik merkezini kapsıyor.

Şirket hissedarları ve denetim kurulu, anti-tröst onaylarına tabi işlemi onayladı. Satın almalara yönelik bağlayıcı anlaşmalar bugün taraflar arasında imzalandı. 8 milyar dolarlık satın alma işleminin 12 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

2030 hedefine doğru dev adım

Hartung, söz konusu işlemin şirket tarihindeki en büyük satın alma olduğu bilgisini vererek, "Bu satın almayla, büyüyen iklimlendirme pazarında küresel lider konumuna yükseleceğiz. Bu adımı atarak ayrıca, ABD ve Asya'daki varlığımızı güçlendirecek ve sektörlerimiz arasında daha iyi bir denge sağlayacağız. Bu da stratejimizin bir parçası. Böylelikle, daha fazla büyüme fırsatı yaratacak ve şirketimizi bir bütün olarak daha sağlam bir temel üzerine oturtacağız" ifadelerini kullandı.

"İklimlendirme pazarındaki ciromuz 9 milyar Euro'ya ulaşacak"

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Christian Fischer söz konusu satın almayla şirketin iklimlendirme pazarındaki cirosunun 9 milyar Euro civarına ulaşacağını belirtti ve "Şirket, teknolojik ilerlemeler, iklim değişikliği ile mücadele ve yeni düzenlemelerin yön verdiği küresel iklimlendirme pazarının 2030 yılına kadar yüzde 40 büyümesini bekliyor. Satın alınan işler Bosch'un ana işinin bir parçası haline gelecek ve bu da müşterilere, kurulum ortaklarına ve çalışanlara fayda sağlayacak" dedi.

En uygun ortak

Hitachi Başkan Yardımcısı, İcra Başkanı Temsilcisi ve Bağlantılı Endüstriler Bölümü Genel Müdürü Jun Abe ise şirketle gerçekleştirilen yeni ortaklık önemli bir adım olduğunu kaydetti. Abe, "Klima pazarı, dinamik ve gelişen bir pazar. Avrupa'daki güçlü konumu ve ısıtma alanında uzun yıllara dayanan deneyimi ile Bosch gibi global bir tedarikçinin, köklü Hitachi markasının küresel klima işini daha da büyütmesi için en uygun ortak olduğundan son derece eminim" ifadelerini kullandı.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı