Aselsan'ın Ürdün ortaklı şirketi faaliyete geçiyor

Aselsan'ın, Ürdün'de KADDB Investment Group ile kurduğu şirket, faaliyete başlıyor. Gece görüş ve termal görüntüleme sistemleri üretmek amacıyla kurulan şirkette,Aselsan'ın payı yüzde 51, KADDB'nin payı ise yüzde 49 oldu.

Abone ol

Mehmet KAYA

ANKARA - Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın milli katılım kapsamında bulunan Ürdün SOFEX2012 Savunma Fuarı'nda ASELSAN'ın daha önce açıkladığı Ürdünlü KADDB  Investment Group (King Abdullah Design and Development Bureau) ile ortak şirket kurma kararı hayata geçirildi.

Yapılan anlaşma ile ASELSAN Middle East şirketi kuruldu. Şirket ilk etapta elektro-optik cihazlar üretimi gerçekleştirecek. Orta vadede ise insansız hava araçlarının donatılması planlanıyor.

Diğer yandan KAP'a yapılan açıklamaya göre Ürdün ve Ortadoğu pazarına yönelik gece görüş ve termal görüntüleme sistemleri üretmek amacıyla kurulan şirketin sermayesinin 2 milyon Ürdün Dinarı olacağı bildirildi.  Middle East PSC isimli girişim şirketinde Aselsan'ın payının yüzde 49,  KADDB Investment Group'un (KIC) payının ise yüzde 51 olacağı belirtildi.

Ürdün SOFEX Fuarı'na  Türkiye'den 11 firma

Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki 'isyanlar'  nedeniyle önemi artan bölgedeki savunma fuarlarına ilgi sürüyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Ürdün'de yapılan SOFEX 2012 fuarında  üst düzey ziyaretçiler dikkat çekti.

Türkiye'nin 11 firma ile en büyük katılımcılar arasında bulunduğu fuarda, ASELSAN'ın daha önce açıklanan King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) ortaklığı da yapılan anlaşmayla hayata geçti. ASELSAN Middle East adıyla faaliyete başlayan şirketin, ASELSAN tarafından geliştirilen elektro-optik sistemlerin Ürdün ordusu için üretimini gerçekleştirecek. Gelecekte, Ürdün'ün insansız hava araçlarının ASELSAN tarafından donatılmasına yönelik işbirliği imkanının da gündemde olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Kazakistan'da 3-6 Mayıs günlerinde yapılan KADEX 2012 fuarına 3 anlaşmanın imzalandığı belirtildi. 16 Türk firmasının katıldığı fuar hakkında bilgi veren SSM Uluslar arası İşbirliği Daire Başkanı Lütfi Varoğlu, Otokar ve Kazakistan Engineering (KE)arasında Kobra araçlarının üretimi, ASELSAN'in sahibi olduğu Kazakistan ASELSAN Engineering ile KE ve Eurocopter arasında EC-145 helikopterlerinde ASELSAN üretimi aviyoniklerin kullanılması ve BMC ile V Avto Too arasında zırhlı ve taktik tekerlekli araç satışını düzenleyen anlaşmaların tamamlandığını kaydetti.

Öte yandan, Aselsan YönetimKurulu Başkanı Hasan Memişoğlu, 10 Mayıs tarihi itibariyle yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı. Şirket bu değişikliği KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var