60’ıncı yılında 11 milyon dolarlık yatırım
Seğmen 60’ıncı yılında 11 milyon dolarlık yatırımı hayata geçiriyor.
Abone olAyfer İLHAN
ANKARA-1958 yılında ticari faaliyetlerine başlayan Seğmen, reçel, bal, helva, pekmez üretim alanını 42 bin metrekareye çıkarırken, 11 milyon dolarlık yeni yatırımını kuruluşunun 60’ını yılında hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Geleneksel Türk damak tadına uygun ürün yelpazelerinde, reçel, diyabetik reçel, bal, helva, diyabetik helva, fındık kreması, tahin, pekmez, dondurma sosları, meyve sosları, baharat ve bakliyatın bulunduğunu belirten Seğmen Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Seğmen, Siteler’de küçük bir dükkanda başlayan üretim serüveninin, bugün OSB’de 42 bin metrekarelik bir alana taşındığını aktardı.
Üretimin tüm aşamalarında modern teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarını belirten Cengiz Seğmen, Sincan OSB’deki 27 bin metrekarelik iki üretim tesislerine, 11 milyon dolarlık yatırımla üçüncüsünü eklediklerini belirtti. Yeni tesiste üretimin yılın ikinci yarısında başlayacağı bilgisini veren Seğmen,
“Toplam 42 bin metrekarelik alanda tek vardiya olarak, yıllık 21 bin ton reçel, bin 500 ton helva, 10 bin 200 ton bal, bin 700 ton fındık kreması, 800 ton tahinli pekmez üretimi ve 7 bin 500 ton baharat paketlemesi yapabilecek kurulu kapasitemiz mevcuttur” diye konuştu.
Hammaddenin tesise girişinden itibaren üretimin tüm aşamalarının kontrol edildiğini söyleyen Cengiz Seğmen, 9001, 22000, FSSC, HELAL, KOSHER, FDA kalite belgelerine sahip olduklarını dile getirdi.
Her üretim tesisinde ayrı ayrı bir laboratuvar bulunduğuna dikkat çeken Seğmen, son teknolojiye sahip laboratuvarlarda antibiyotik ve karbon analizleri dahil tüm analizlerin yapılabildiğini kaydetti.
Ürünlerini kendi markaları ile satışa sunduklarını, bunun yanı sıra büyük marketler ve discount marketlere de üretim yaptıklarını anlatan Cengiz Seğmen, ev dışı tüketim noktalarında da hizmet verdiklerini bildirdi.
Halen 28 ülkeye ihracat yaptıklarını ve İSO’nun 2’nci 500 büyük listesine girdiklerini kaydeden Seğmen, yeni yatırımlarla kapasite ile birlikte istihdamın da arttığını söylerken, tüketicinin aradığı kalite ve hijyen kriterlerini yerine getirmek için Ar-Ge faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini paylaştı.
Üretimde koruyucu madde kullanmadıklarını ve pastörize hattını 4’e çıkardıklarını vurgulayan Seğmen, ambalaj tasarımları üzerinde de Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Gıda sektöründe özellikle merdiven altı üretimin sıkıntı yarattığının altını çizen Cengiz Seğmen, bir çok sektörde olduğu gibi kendilerinin de kalifiye eleman temininde güçlük yaşadıklarını ifade etti.
Faaliyetlerini tamamen öz sermaye ile yürüttüklerine değinen Seğmen, gerek yabancı gerekse yerli bir çok firmanın şirkete talip olduğunu ancak bu taleplerle ilgilenmediklerini söyledi.