Türk ordusu ‘kuantum zırhı' ile donatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) en kritik gündem başlıklarından biri kuantum teknolojileri oldu.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Nagihan KALSIN

Komitede kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturmak için projeler geliştirilmesi kararlaştırılırken, böylece Türk ordusu kuantum zırhıyla donatılacak. SSİK’in kararıyla ilgili savunma sanayii sektöründe harekete ilk geçen ise silah sanayinin önde gelen şirketlerinden Özyurt Silah Sanayii oldu.

'Süper asker' dönemi

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, “Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler süper asker dönemini başlatacak. Gelecek 10 yılda Türkiye’de kuantum teknolojileri yaklaşık 10 milyar dolarlık pazara ulaşacak” dedi.

Şirket olarak kuantum teknolojileri ile ilgili özel bir birim kuracaklarını ve AR-GE bütçesi ayıracaklarını anlatan Özyurt, “Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler süper asker dönemini başlatacak. Güçlü kuantum bilgisayarlar tarafından gelişmiş yapay zekanın etkinleştirilmesi ile Türk ordusu gücüne güç katacak” şeklinde konuştu.

Milli boksör Hatice Akbaş gümüş madalya aldı FTX, müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek  Hacmin 2024 yılında 3,4 trilyon liraya ulaşması bekleniyor Üç şantiyesi olan birini devretme yolunu arıyor Türk ordusu ‘kuantum zırhı' ile donatılacak