Fethiye'de develi turizm

Geçmişte kervanlarla yük taşımacılığında kullanılan develer, günümüzde deve güreşlerinde ve safari turlarında turizm sektörüne hizmet ediyor.

Abone ol



MUĞLA - Geçmişte kervanlarla yük taşımacılığında kullanılan develer, günümüzde kış aylarında beldelerin tanıtımı için düzenlenen 'deve güreşleri'nde, yaz aylarında ise safari turlarında turizm sektörüne hizmet ediyor.

Fethiye ilçesine bağlı bağlı Ölüdeniz beldesinde tatil yapan yerli ve yabancı turistler, düzenlenen deve safari turlarına oldukça ilgi gösteriyor. Gündüzleri Kayaköy ören yerinde 'deve safari'ye katılan turistler, geceleri de Hisarönü'ndeki Barlar Sokağı'nda develerle 'kısa mesafe gece turu' yapıyor ve fotoğraf çektiriyor. Turistler, kısa mesafe turlar için 15 lira, uzun mesafe turlar için de 40 lira ödüyor.

Kayaköy'de deve turuna katılan 23 yaşındaki Elif Yıldızpek, AA muhabirine, deve safarinin turizm için güzel bir alternatif olduğunu belirterek, "Kesinlikle çok keyif aldım. Turizm için güzel bir alternatif. Herkese tavsiye ederim. Çok eğlenceli. İnmek de binmek de gayet kolay" dedi.
Turizmci Hakan Özvardar ise turizmi çeşitlendirmek amacıyla deve turları düzenlediğini ifade ederek, turistlerin de turlara oldukça ilgi gösterdiğini kaydetti.

Turistlerin uygulamadan çok memnun olduklarını anlatan Özvardar, "Turizmi renklendirmek için böyle bir aktiviteye başvurduk. Turistler çok memnun. Yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyorlar. Sadece fotoğraf çektirmek bile günde en az 50 kişi geliyor" diye konuştu.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Türkiye'den, "Famagusta" dizisine tepki Özel: En iyi tüzüğün üzerinde uzlaşma çabamız var Vedat Milor kaza geçirdi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı