Elite World Hotelleri 12. otelini Kuşadası’nda açtı

Elite World Hotelleri, 12. otelini Kuşadası’nda aç­tı. Elite World Kuşadası’nın Ege Bölgesi’ndeki ilk otel­leri olduğunu söyleyen Eli­te World Hotels and Resorts CEO’su Orkun Petekçi, otelin franchise modeli ile işletile­ceğini belirtti.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Özlem SARSIN

Otelin tadilatı için 8 milyon euro harcama yapıldığını belirten Petekçi, “Çok yakın zamanda da yeni açılışlar, yeni imzalar ataca­ğız. Kuşadası Ege Bölgesi’n­deki ilk otelimiz. Bu da bizim Türkiye’deki 7 bölgeye otel açma hedeflerimizden bir ta­nesini daha hayata geçirdiği­mizi gösteriyor.

''Bu yıl yüzde 65 doluluk ile kapanacak''

Otelimiz yaklaşık 8 aylık bir tadilat sürecinden geçe­rek tamamen yenilendi. 136 oda, kongre salonları, kon­sept restoran ve bar, Ege’nin yöresel lezzetleri ile konuk­larımızı ağırlamaya hazırız” dedi. Kuşadası’nın yılın 12 ayı yaşayan bir bölge olduğu­na dikkat çeken Petekçi, Eli­te World Hotels Kuşadası’nın da 12 ay boyunca hizmet ve­receğini belirtti.

Hem yaz hem de kültür turizmi için dünyanın pek çok köşesinden gelen turistlere hizmet ver­meye hazır olduklarını belir­ten Petekçi, yerli turistin de bölge de önemli bir ağırlığı ol­duğunu vurguladı. 2024'ün açılış yılı olması nedeni ile yılı yüzde 65 doluluk oranı ile kapatacaklarını söyleyen Petekçi, kurban bayramında hizmet veren Elite World Ku­şadası’nın yüzde 100 dolulu­ğa ulaştığını belirtti.

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntı­lara da değinen Petekçi, ma­liyetlerin her geçen gün yük­seldiğini ifade ederek, “Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de personel konusu kanayan bir yara ha­line geldi. Ciddi anlamda per­sonel bulmak ile ilgili sorun­lar yaşıyoruz. Kovid ile birlik­te insanların çalışma anlayışı değişti. Yeni nesil de bizim gibi zor mesleklere mesafeli. Bu sorunun çözümü maale­sef bizlerin elinde değil” diye­rek sözlerine son verdi.

Elite World Hotels Yöne­tim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu ise, 50 yıllık dene­yimleri ile Elite World otel­lerinde Türk misafirperver­liğini en iyi şekilde sergile­diklerini söyledi. Elite World Hotels Kuşadası’nın önemli bir destinasyon olduğunu be­lirten Bezaroğlu, “Burası bü­yüme hedeflerimizi gerçek­leştirmek adına önemli bir ki­lometre taşını temsil ediyor.

Kuşadası gibi önemli bir tu­rizm destinasyonunda otel açarak bu kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. 2030 yılına kadar 50 otele ulaşma hedefimiz var. Karar­lı adımlarla ilerliyoruz hedef­lerimize” dedi. Kuşadası’nda dünyanın çok farklı yerlerin­den turist ağırlayabilecekle­rini belirten Bezaroğlu, “Bu­rada pazar çeşitliliği var. Ku­şadası Limanı’nın sağladığı avantajlar, tarihi ve kültürel varlıkları ile turizmin parla­yan bir yıldızı olmaya devam edecek” diye konuştu.

TRT 1'de maç sırasında şifre kaldırma nasıl yapılır? Türbülans acil iniş yaptırdı! 30 kişi yaralandı Eylem Tok'un davasında önemli gelişme İletişim Başkanlığı'ndan provokasyon açıklaması Yerlikaya: 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldı