Çanakkale'nin 'turizm umudu' yat limanında sıra ihaleye geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın turizm hedefleri doğrultusunda hayata geçirmeyi planladığı yat limanı projesi ihale aşamasına geldi.

Abone ol

İSTANBUL - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon, Çanakkale yat limanı kazandırmayı amaçlayan projelerinin kurumların ortaklığında tüzel kişilik oluşumu sağlanarak ihale edilecek aşamaya geldiğini söyledi.

5 bin 500 üyesiyle kentin sosyo ekonomik gelişiminde önemli bir yere sahip olan ÇTSO'nun Çanakkale Yat Limanı, Lapseki Yat Limanı, Hizmet Merkezi, Kongre Merkezi ve Çarşı projelerine yoğunlaştığını belirten Mildon, "Çanakkale Yat Limanı'nda öncelikle Kordon boyundaki mevcut marinanın ıslah edilerek Çanakkale'ye yakışır bir yat limanı kazandırmak öngörülmüşse de, belediye başkanımızın ve imar müdürlüğünün kent planlamasına önerileri doğrultusunda yat limanı için en uygun yerin Barbaros Mahallesi'ndeki deniz ve su sporları merkezi olduğu belirtilmiştir. Konunun teknik uzmanlarınca yapılan çalışmalar da bu yaklaşımı desteklemiş ve belediye başkanımızca önerilen yerde yat limanı çalışmalarına başlanmıştır. Belediye başkanımız projeyi olumlu bulduğunu ve Çanakkale'ye Yat Limanı için talepte bulunduğunu belirtmiştir" açıklamasını yaptı.

Turizm kenti olmak isteyen Çanakkale'ye yat limanı kazandırmak için sürdürülen çalışmaların bütün giderlerinin ÇTSO tarafından karşılandığı bilgisini veren Mildon, "Yat limanının tasarrufu Çanakkale Belediyesi, İl Özel idaresi, Terzioğlu Vakfı ve ÇTSO katılımında bir tüzel kişilik bünyesinde olacak. Projenin ilk önemli aşaması olarak Çanakkale Yat Limanı ÇED olumlu görüşü alınmış bulunuyor. Yani bütün kurum ve kuruluşlar Barbaros Mahallesi'ne yat limanı yapılmasının uygun olduğunu belirtiyor. Şimdi gelinen noktada Çanakkale kurumlarının ortaklığında tüzel kişilik oluşumu sağlanarak Çanakkale'ye Yat Limanı kazandırılmak üzere projenin ihale edilme aşamasıdır. Kent Meydanı örneğinde olduğu gibi bütün kurumların işbirliğinde çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Lapseki Balıkçı Barınağı turizme kazandırılacak

Çanakkale Yat Limanı çalışmaları sırasında Lapseki'deki üyelerinin talebi üzerine atıl durumdaki balıkçı barınağının hem balıkçıların kullanımına, hem de Çanakkale turizmine kazandırılması için proje hazırladıklarını aktaran Mildon, "Lapseki Su Ürünleri Kooperatifi ile protokol imzalandı. Gıda ,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan uygun görüş alındı. Atıl durumdaki barınağın tasarrufunun Çanakkale marinasındaki koşullarla ÇTSO'ya verilmesi durumunda Lapseki de yat limanına kavuşacak ve barınak bütün balıkçı teknelerinin yanaşabileceği ve ürünlerini indirebilecekleri bir kullanıma sahip olacak" dedi.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı