Antalya’da turizmdeki düşüş hızı azaldı

Antalya Tanıtım AŞ, Antalya’ki havalimanları ile limanlardan alınan turist sayısı verilerini değerlendirdi. Dunya.com okurları için verileri 'infografik' haline getirdik.

Abone ol

En çok giriş İstanbul'dan, ikinci sırada Antalya var

[PAGE]

Ocak-Haziran döneminde ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin girişleri, 5 kapıda yoğunlaştı

En çok gelenler Ruslar ve Almanlar

[PAGE]

En çok gelenler Ruslar ve Almanlar

7 aylık dönemde Rusya pazarı, Alman pazarının önünde ilk sırada tamamlarken, Rusya’dan gelenlerin sayısı yüzde 4,6 gerileyerek 1 milyon 573 bin kişi oldu. Rusya pazarı 2010 yılına göre yüzde 8,6 artıda görünüyor. Aynı dönemde Alman pazarı, yüzde 2,6 gelişerek 1 milyon 432 bine çıktı. Alman pazarındaki artış 2010 yılına göre yüzde 13 seviyesinde bulunuyor.

 
Hollanda pazarında 7 aylık dönem yüzde 0,7 yükselişle tamamlanırken, gelişme 2010 yılına oranla yüzde 21 oldu. Öte yandan yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarının Antalya ziyaretlerinde de gerileme oldu. Bu kesimdeki gerileme geçen yıl yüzde yüzde 4 iken, bu yıl gerileme yüzde 3 seviyesinde kaldı.
 

Gelen yabancı sayısı geçen yılın altında

[PAGE]

Gelen yabancı sayısı geçen yılın altında

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu