15 bin milyoner Almanı Türkiye'ye getirecek

Yüksek gelir grubuna yönelik standartların üstünde hizmet vermeyi amaçlayan AktayTurizm, üst gelir grubuna yönelik turizm faaliyetleri çerçevesinde 5 yıl içinde 15 bin milyoner Almanı Türkiye'ye getirmeyi planlıyor.

Abone ol
 
Leyla İLHAN
 
ANTALYA  - Antalya Belek'te açtığı Ela Quality Resort Otel ile A ve A Plus alanında hizmet veren Özak GYO iştiraklerinden Aktay Turizm, gözünü milyoner Almanlara dikti. Şirket 5 yıl içinde 15 bin milyoner Almanı Türkiye'ye getirmeyi amaçlıyor. Aktay Turizm Yatırımları CEO'su Vadi Karatopraklı, stratejik ortakları Alman TUİ Seyahat Acentesi'nin 'Provida Sistemi' ile yüksek gelir grubuna yönelik bir marka yarattığını belirterek, "Daha aktif ve daha sakin konseptlerinin bulunduğu bu sistemle yüksek gelir grubuna yönelik standartların üstünde hizmet verilebiliyor. Quality Resort Otel'de 2 yıldır bunu uyguluyoruz" dedi. 
 
Resmi kayıtlara göre dünyada en fazla milyonerin Amerika'da yaşadığını, bunu 5.5 milyon kişiyle Almanya'nın izlediğini ifade eden Karatopraklı, "Geçen yıl 8 bin Almanı Türkiye'ye getirdik. 5 yıl içinde 15 bin milyoner Almanı Türkiye'de ağırlamak istiyoruz" dedi. Bunun için TUI AG ile Provida Resort konseptiyle 2015 yılından itibaren 5 tane daha otel açmayı planladıklarını anlatan Karatopraklı, "Yeni otel için Seferihisar, Kuşadası, Didim, Demre'de çalışmalarımız sürüyor. Didim'de 65, Demre'de 75 dönüm arazimiz bulunmakta. Yeni otel yapmak yerine ayrıca Antalya'da satın alma yoluna da gidebiliriz" açıklamasını yaptı. Yeni otellerde TUI'nin satış garantisi vereceğini, yatırım ve işletmenin ise kendilerinde olacağını söyleyen Karatopraklı, yeni otellerde Ela Quality ya da yeni bir konsepte gidebileceklerini kaydetti.
 
29 farklı ulustan  konuklar geceliyor
2007 yılında 115 milyon dolar yatırımla açılan Ela Quality Resort Otel'de 580 oda ve bin 200 yatak bulunduğunu aktaran Karatopraklı, "110 dönüm üzerine kurulan otelimiz 29 farklı milliyetten konuk ağırlıyor. En yüksek fiyatlı ve en yüksek misafir sayısına sahip Ela Quality, 980 kişiden 975 kişinin oyunu alarak Türkiye'nin en iyi resort oteli seçildi" dedi. Otelde 800 çalışanları bulunduğunu belirten Karatopraklı, "500 tanesi sabit, 300 tanesi ise yazlık kadrodan oluşuyor" diye konuştu. Vadi Karatopraklı, bu sezonda en düşük gecelik oda fiyatlarının 491 TL, villalarda ise 7 bin 500 dolar olduğunu söyledi.
GYO genelinde İstanbul'da 400'ün üzerinde proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Karatopraklı, özellikle tarihi yarımadada 80 odalı ve üzerinde otel düşündüklerini ancak yüksek fiyatlar nedeniyle bunlardan vazgeçtiklerini dile getirdi. Karatopraklı, şimdi tarihi yarımada dışında 200 odalı 2 adet otel düşündüklerini söyledi. 
 
Turizmde Rusya ve İran tehlikesi 
Geçen yıl Arap Baharı'ndan dolayı çok sayıda İranlı turist ağırladıklarını ancak Arap Baharı'nda doğru pazarlama yapılmadığı için gelen İranlı turist sayısında yüzde 80 azalma yaşandığını belirten Vadi Karatopraklı, bunda İran milli parasında yapılan devalüasyonun da etkili olduğunu kaydetti. Öte taraftan Rusya'dan gelen turist sayısında azalma olduğunu dile getiren Karatopraklı şöyle konuştu: "Petrolün varil fiyatının düşmesi Rusya'da ciddi gelir kaybı yaşattı. Bu düşüş Rusya'da krizi artırabilir. Rusya'daki tur operatörlerinin birbiriyle çatışmasından dolayı da Türkiye zarar görebilir. Şu anda Rus turist sayısında yüzde 15'lik azalma var. Petrol fiyatları düştükçe, sadece Rusya'dan turist beklentisine girenler daha büyük hüsrana uğrayacak. Uçak kapasitelerini de iyice daralttılar. Ela Quality Otel'de doluluk oranları yüzde 95, Antalya'daki diğer otelerde ise yüzde 80. Aradaki fark nedeniyle milyon dolarlara varan kayıplar sözkonusu." 
Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı