Zara, Disney ve H&M’nin nakışlarında İZKA katkısı

Çelik Nakış İZKA tarafından desteklenen yatırım projesi ile dünyaca ünlü markalara verdiği nakış ve baskı hizmetini yeni teknoloji ile sürdürecek. Sağlanan destekle şirketin nakış kapasitesi yüzde 15 artacak.

Abone ol

Arzu ALP

İZMİR - H&M, Zara, Disney gibi dünyaca ünlü markalara nakış ve baskı hizmeti veren Çelik Nakış, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projesiyle hedef büyüttü. İzmir Kalkınma Ajansı’nın Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında “Yeni teknoloji ile Tekstil Baskısı Yatırımı” projesi ile yeni yatırımlara hazırlanan firma, nakış ve baskı kapasitesini yüzde 15 büyütecek, cirosunu da 5 milyon TL’den 6.5 milyon TL’ye çıkaracak.

Faaliyete 1998’de başladıklarını belirten Çelik Nakış Baskı Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret
Limited Şirketi Sahibi Osman Çelik, nakış ve baskı sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurduğu firmasının bugün H&M, Zara, Disney gibi dünya markalarına nakış ve baskı hizmeti verdiğini dile getirdi. Nakış ve baskıda ciddi bir kapasiteye sahip olduklarını ve çalışan sayılarının 100 olduğunu kaydeden Çelik, baskıda son teknolojiye sahip olduklarını belirterek, “İzmir Kalkınma Ajansı tarafından ‘Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Program’ı kapsamında desteklenen “Yeni Teknoloji ile Tekstil Baskısı Yatırımı Projesi’ ile hem teknolojiye yatırım yapacağız hem de baskı kapasitemizi artıracağız” dedi. Çelik, sadece İzmir firmalarına yönelik değil, Denizli, Bursa firmalarıyla da çalıştıklarını, sahip oldukları baskı teknolojisi ve kapasitesi bakımından da bu ölçekte tek firma olduklarını bildirdi.

Farklı sektörlerde de faaliyet gösteriyor

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare alan üzerinde 4 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Çelik, müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine Buca Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde de geçtiğimiz haziran ayında bir şube açtıklarını ve bu şubeye ikinci el makinalarını getirdiklerini dile getirdi. Çelik, nakış sektörünün dışında da farklı iş kollarında yeraldığını, küçükbaş hayvancılık, Germencik’te yakıt olarak kullanılan prina üretimi, bir de inşaat sektöründe konut projeleri olduğunu dile getirdi.

Çelik Nakış’ın nakış ve baskı konusunda sektörde öncü firmalardan biri haline geldiğine dikkat çeken Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Her türlü konfeksiyon ürünlerinde aplike, pul, süzene, keçe çektirme gibi nakış yapıliyoruz. Uluslararası alanlarda faaliyet gösteren konfeksiyon firmalarına hizmet veriyoruz. Tekstil yan sanayi olarak nakışın yanında 2009 senesinden itibaren parça baskı üretimine de girdik. Baskı bölümümüzde statik flok haricinde her türlü baskı yapılabiliyor. Organic sertifikası da dahil olmak üzere birçok sertifikaya sahibiz.”

Dolar/TL'den günün ilk rakamları 'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı Dikbaş: Girişimlerin Türkiye’de kalması için savaşıyoruz