Cezayir'de "2013 Hazır Giyim Modası" fuarı

Türk ürünlerinin sergilendiği standlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Abone ol
 
CEZAYİR - Cezayir'de 50 Türk giyim firmasının katılımıyla düzenlenen "2013 Hazır Giyim Modası" fuarı büyük beğeni topladı.
 
Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci, Cezayir ve Türk firmalarının her iki tarafın menfaatine olacak bu tür fuarlara katılmaları için teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
Keçeci, "Türk ürünlerinin Cezayir firmalarıyla yapılan ortaklık sonucu yerel firmalar tarafından üretilmesi, ihraç edilmesinden daha iyidir. Böylece Cezayir halkı Türk ürünlerini daha uygun fiyata satın alma şansına sahip olacak" dedi.
Fuara katılan Türk Falkon Tekstil Firması yetkililerinden Deniz Unay da, Cezayirlilerin fuarda sergilenen Türk ürünlerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
"Cezayirlilerin Türk ürünlerinin kalitesinden haberdar oluşu, Türk tekstil ürünlerinin buradaki şöhreti, ilginin sebebini açıklar nitelikte" diyen Unay, Türk tekstil firmalarının çoğunun Cezayir firmalarıyla işbirliği anlaşması imzalamak için hazır olduğunu kaydetti.
Cezayir Hükümeti, daha önce tekstil sektöründe yenilenme projesi çerçevesinde, Türk firmalarının ortaklığında iki yeni firma kurulacağını duyurmuştu.
 
'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı Dikbaş: Girişimlerin Türkiye’de kalması için savaşıyoruz Renault, Türkiye hedeflerine ‘Yeni Duster’ ile ulaşacak