Boyteks Ar-Ge yaptı, çilek kokusunu halılarına taşıdı

Boyteks Ar-Ge departmanı, mikrokapsül teknolojisini halılara uygulayarak lavanta, gül, çikolata, çilek gibi kokuları evlere taşıdı.

Abone ol
 
Ramazan SÖNMEZ
 
KAYSERİ - Halı sektörüne girdiği günden itibaren yenilikçi ürünleri ve inovatif duruşu ile hareket eden Boyteks Halı, mikrokapsül teknolojisini kullanarak kokulu halı üretti. Boyteks Ar-Ge departmanının  mikrokapsül teknolojisi ile ürettiği kokulu halılar, lavanta, gül, çikolata, çilek gibi fresh kokuları evlere taşıyor. Sektöre yenilik katmanın temel hedefleri olduğunu belirten Boyteks Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, "Boyteks Halı olarak inovasyon zemininde ilerliyoruz. Bir halıdan daha fazlasını nasıl tüketicilere kazandırabiliriz sorusunu kendimize soruyoruz. Bu amaçla Ar-Ge ekibimiz ile daha önce yatak kumaşı ve döşemelik kumaşlarda kullandığımız kokulu mikrokapsül teknolojisini halılarımıza taşıdık" diye konuştu.
 
Yıldırım, "Örneğin, Ginseng bitkisinin verdiği rahatlık ve canlandırma özelliklerini, kokusu ile birlikte halılarımızda kullanmaya başladık. Yine tropik bir bitki olan
ylang ylnag'ın kokusunu ve özelliklerini halılarımızda aktardık. Bu uygulamalarız sektörde bir ilk ve biz de bunun öncüsüyüz" dedi.
 
"5 yenilikçi ürün"
 
Kokulu mikrokapsüllerin, en  son geliştirdikleri ürün olduğunu ama daha önce sektöre 5 yenilik kazandırdıklarını belirten Yıldırım, şunları anlattı: "Oxygen Plus ile halılarımız yaymış olduğu negatif iyonlar sayesinde bulunduğu ortamda havadaki oksijen konsantrasyonunun artmasına yardımcı oluyor. Triple Fresh özelliği ile kötü kokular halıda barınmıyor. Kumaşlarımızda da kullandığımız ‘ametist' özelliği iz bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuttaki negatif enerjinin alınmasını sağlıyor. Stressfree halılarımız yoğun tempoda ve stresli günün sonunda biriktirmiş olduğunuz statik elektriği atmanıza yardımcı oluyor. Probiyotik özellikli antibakteriyel halılar ise zararlı bakterileri yok ederek, sağlıklı bir yaşam alanı sunuyor."
 
İnovatif ürünlerini Domotex
 
Fuarı'nda dünyaya tanıttı Boyteks Halı son olarak Deco Rugs & Carpet markası ile 12-15 Ocak 2013 tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde katıldığı Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda görücüye çıktı. Yeni koleksiyonları ve 5 inovatif ürününü dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler ile buluşturan Boyteks Halı, Ar-Ge ürünleri, inovatif duruşu ve sürdürülebilir yenilikçilik anlayışı ile katılımcılara sektöre kattığı yenilikleri tanıtmıştı.
'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı Dikbaş: Girişimlerin Türkiye’de kalması için savaşıyoruz Renault, Türkiye hedeflerine ‘Yeni Duster’ ile ulaşacak