300 bin ürün imha edildi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kanserojen etkisi olabilecek eşyaların ithaline engel olmak için yapılan denetimlerde yaklaşık 3 yılda 298 bin 997 adet hazır giyim eşyası, 332 bin 352 çift ayakkabı ve eldiven imha edildi.

Abone ol
 
 
 
ANKARA -Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kanserojen etkisi olabilecek eşyaların ithaline engel olmak için yapılan denetimlerde yaklaşık 3 yılda 298 bin 997 adet hazır giyim eşyası, 332 bin 352 çift ayakkabı ve eldiven, 23 bin 332 kg tekstil boyası, 49 bin 946 metre kumaş, 4 bin 128 metrekare halı ve bin 372 set iç giyim eşyasının imha, düzeltme veya mahrecine iade yollarından biri ile bertaraf edildiğini söyledi. 
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ithal ürünlerin denetimine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Çağlayan, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ithalat denetimlerinin yanı sıra ayrıca Riske Dayalı Denetleme Sistemi (RDDS) ile ithal tekstil ve hazır giyim eşyasında kanserojen boya ve etiketlere ilişkin olarak bakanlığı ve İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) işbirliği kapsamında denetimler yapıldığını kaydetti. 
 
350 bin çift ayakkabı ve eldiven imha edildi
 
Söz konusu denetimin amacının piyasaya tekstil ve hazır giyim eşyası arz eden üretici, aracı ve perakendecilerin mevzuata uygun olmayan kanserojen etkisi olabilecek eşyaları ithal etmelerine engel olmak olduğunu belirten Çağlayan, “Bu çerçevede sistemin kurulduğu 1 Kasım 2009 gününden bu yana 5 Ekim 2012 tarihi itibarıyla 298 bin 997 adet hazır giyim eşyası, 332 bin 352 çift ayakkabı ve eldiven, 23 bin 332 kg tekstil boyası, 49 bin 946 metre kumaş, 4 bin 128 metrekare halı ve bin 372 set iç giyim eşyasının imha, düzeltme veya mahrecine iade yollarından biri ile bertaraf edilmiştir” dedi. 
Ekonomi Bakanı, söz konusu mevzuat uyarınca yapılan ithal denetimleri kapsamında ilgili teknik mevzuata uygun olmayan ve insan sağlığı açısından risk taşıdığı tespit edilen uygunsuz ürünlerin ülkeye girişine izin verilmediği, imha ya da mahrece iade yoluyla piyasaya arzına engel olunduğunu bildirdi.
Dolar/TL'den günün ilk rakamları Filenin Sultanları, Paris 2024'te ilk maçına çıkıyor 'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı