18 bin profesyonel, Texbridge'i ziyaret etti

İtalya, Yunanistan, Mısır, Hindistan, Tayvan ve Avusturya'nın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden alıcının ziyaret ettiği Texbridge yoğun ilgi gördü.

Abone ol

İSTANBUL - CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) iş birliğinde düzenlenen "Texbridge İstanbul - Kumaş ve Aksesuarları Fuarı" 09-11 Ekim 2013 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da gerçekleşti. Konfeksiyon yan sanayi ürünleri ve teknolojilerinin yer aldığı Modaks bölümü ise KYSD iş birliğinde oluşturuldu. 

Yerli-yabancı 200 firmanın katılımıyla yapılan fuarda, 2014-2015 trendleri belirlendi. 3 bin 100'ü  yabancı olmak üzere toplam 18 bin  profesyonel tarafından ziyaret edilen fuarda, İtalya, Yunanistan, Mısır, Hindistan, Tayvan ve Avusturya'nın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen alıcılar katılımcı firmalarla iş anlaşmalarına imza attılar.

Sektörün ihracatına büyük katkı sağlayan fuar kapsamında düzenlenen trend seminerlerine ise Inkrit Berbee, Mine Kalaylı, Cenk Elkatip, Müjde Abdis Güçlü gibi yerli ve yabancı bir çok tasarımcı ve trend tahmincisi katıldı. İHKİB( İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve KYSD (Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği) Başkanı Osman Ege gibi sektör temsilcileri de hazır giyimin yan sanayiden beklentisi konulu seminerde konuştular.
 
40-50'li yılların zarifliğine dönüş

Texbridge kapsamında düzenlenen trend seminerlerinde konuşan Inkrit Berbee, 2014-2015 sonbahar-kış trendlerini anlattı.  Berbee şöyle konuştu: "Sophia Loren, Audrey Helpburn'un güzelliği ve zarafetini hatırlatan kumaş ve aksesuarlar bayanların tercihi olacak. Bu trende klasik terzi sanatı, nazik şekiller ve pastel renkler hakim olacak."
 Mine Kalaylı da "Soğuksu mavi tonları, yeşildeki güçlü haki renkler, siyaha yakın maviler ve kırmızı kumaşta olduğu gibi kozmetikte de tercih edilecek" dedi. Müjde Abdis Güçlü ise, "Kadın giyiminde bitirilmemiş kumaşlar, elegan tarzda kullanılan kapitoneler, grenli dokular, temiz kotonlar ve deri yüzeyler öne çıkacak. Erkeklerde ise, modern, folklorik ve İskoç desenler olacak" diye konuştu. 

'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı Dikbaş: Girişimlerin Türkiye’de kalması için savaşıyoruz Renault, Türkiye hedeflerine ‘Yeni Duster’ ile ulaşacak