Türkiye'de oyun satışları yılın ikinci yarısına hızlı girdi

Türkiye'nin en büyük dijital oyun satıcılarından olan Oyunfor’dan gelen açıklamaya göre Temmuz ayının oyun satışlarında geçen aya oranla artış yaşandı.

Haber Merkezi | Abone ol

Oyunfor tarafından açıklanan veriler baz alındığında temmuz ayında oyun satışları haziran ayına göre yüzde 3, 2023'ün temmuz ayına göre ise üzde 7 artış gösterdi.

PC ve mobil oyun alışverişleri diğer aylara kıyasla artış gösterirken konsol oyunlarında satış hacmi sabit kaldı. Mobil oyunlar, Temmuz ayında en fazla artış gösteren kategori oldu. 

En çok oyun içi satış yapılan 10 oyun

Temmuz ayında alışveriş hacminin büyük bir kısmı FPS oyunlarından geldi ve oyuncuların rekabetçi aksiyon oyunlarına olan ilgisini devam etti. Ayrıca, en çok alışveriş yapılan ilk 10 oyundan altısının PC kategorisinde yer aldığı gözlemlendi; platformun halen oyun endüstrisinde önemli bir oyuncu kitlesi ve satın alma gücüne sahip olduğu görüldü. Mobil oyunlarda ise Free Fire önceki aya göre satışlarını arttırdı.

1. Free Fire

2. Counter Strike 2

3. PUBG Mobile

4. Valorant

5. Honor of Kings

6. League of Legends

7. World of Warcraft

8. Metin2 

9. Call of Duty: Modern Warfare 3

10. Mobile Legends

Türkiye'de Maymun Çiçeği görüldü mü? Açıklama geldi Peker Açıkalın beyin kanaması geçirdi Oyun platformu Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama Japonya'da "deprem" alarmı: Başbakan Kişida, gezilerini iptal etti Altındağ'da köpek cesetleri... Belediye'den açıklama geldi