Dünyada 8,5 milyon cihaz mavi ekran sorunundan etkilendi

Microsoft, şirkete siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Microsoft, 8,5 milyon Windows cihazının yazılım sorunundan etki­lendiğini açıkladı. Şirket­ten yapılan açıklamada, ba­ğımsız bir siber güvenlik şir­keti olan CrowdStrike'ın 18 Temmuz'da küresel olarak bilgi teknolojileri sistemle­rini etkilemeye başlayan bir yazılım güncellemesi yayın­ladığı anımsatıldı.

Bunun bir Microsoft olayı olmasa da ekosistemini etkilediği be­lirtilen açıklamada, şirketin müşterileriyle, CrowdStrike ve harici geliştiricilerle ile­tişimi sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, bu olayın küre­sel bulut sağlayıcıları, yazılım platformları, güvenlik ve diğer yazılım sağlayıcıları ile müş­terilerden oluşan geniş eko­sistemin birbirine bağlı doğa­sını ortaya koyduğu kaydedil­di. Yaşanan teknoloji arızası, dünya genelinde bankacılık ve sağlık hizmetlerinde ciddi ak­samalara neden oldu. Uçuşlar durduruldu, havaalanlarında kuyruklar oluştu ve yolcular manuel olarak kontrol edildi.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı