Zeytinyağının tanıtımına 4 milyon lira

Abone ol

AYDIN - Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye'de kişi başına yıllık zeytinyağı tüketiminin 1,5 kilogram düzeyinde olduğunu, bunu arttırmak için kampanya hazırladıklarını bildirdi.

Bosnalı, son yıllarda zeytin üretimenin önem kazanan zeytinyağı için yoğun zeytin fidanı dikimi yapıldığını, bunlardan yakın dönemde ürün almaya başlanacağını bildirdi.

Türkiye'de, zeytinyağı üretiminin çok iyi olmasına rağmen tüketimde sorun yaşandığını ifade eden Bosnalı şöyle konuştu:

"Ülkemizde kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimi 1.5, çiçek yağı tüketimi ise 18 kilogram. Yunanistan'da yılda 19 kilogram, İspanya'da ise 28 kilogram kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimi var. İç piyasada zeytinyağı tüketimini arttırmamız kaçınılmaz. Zeytinyağını tanıtacak, anlatacak bir kampanya planlandı, TOBB ve zeytinle ilgili oda ve borsalardan 4 milyon liralık bir bütçe oluşturuldu. Tanıtım kampanyasıyla tüketimi ilk etapta 3, daha sonra da 5 kilograma çıkartabilirsek, yılda 350 bin ton zeytinyağını tüketmiş olacağız."

Altın İncir Festivali

Aydın'ın incir üretimiyle de ön plana çıktığını ifade eden Bosnalı, tanıtım amacıyla bir çok ilçenin 50-100 bin lira civarında harcama yaparak "incir festivali" düzenlediğini, ama hedeflenen sonuca ulaşamadıklarını savundu. "İncirin tanıtımı için, ayrı ayrı yapılan harcamaları bir araya getirererk, 1 milyon lira bütceyle 'Altın İncir' adıyla süper festival yapılabilir" diyen Bosnalı, incirin iç tüketiminin yüksek olması nedeniyle 2,5 yıldır fiyatının düşmediğini, depolarda incir kalmadığını söyledi.

Kabul edilen konkordato sayısını açıkladı Jahrein hakkında tutuklama kararı Narin Güran soruşturmasında bir gözaltı daha Arslan: Türkiye felakete düştü diyenlerin oyununa gelmeyelim Özgür Özel: Emek bürolarını yeniden örgütlüyoruz