Trakya'da çiftçinin yağış mutluluğu

Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz, ''400 bin dönüm buğday ekiminin yapıldığı kentimizde çiftçilerimiz yağışlardan memnun'' derken, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin: ''Yağışlarla toprak tava geldi'' yorumunu yaptı.

Abone ol

EDİRNE/KIRKLARELİ/TEKİRDAĞ - Trakya'da etkili olan sağanak, buğday ekimi yapan çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, AA muhabirine Edirne'de uzun bir aradan sonra gelen yağışların çiftçiyi mutlu ettiğini söyledi.

Edirne'de 400 bin dönüm alanda buğday ekimi yapıldığını ifade eden Yorulmaz, ''Kentimiz 4-5 ay yağış almadı. Uzun aradan sonra gelen yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Çiftçilerimiz yağışlardan memnun. Yağışlar böyle devam ederse rekoltenin de iyi olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Edirne buğdayının çok kaliteli ve piyasalarda arandığını anlatan Yorulmaz, oda olarak çiftçilere her türlü desteği verdiklerini bildirdi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Çetin

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin de yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü vurguladı.

''Yağışlarla toprak tava geldi'' diyen Çetin, kentte 400 bin dönüm alanda buğday ekildiğini kaydetti.

Ekimin yüzde 70'inin tamamlandığını anlatan çetin, ''Toprak çok güzel tava geldi. Bazı bölgelerimizde yağmurdan dolayı su birikintileri oluştu. Bu nedenle ekimler gecikebilir. Yağmurlar çok faydalı oldu. Selden dolayı ise çok fazla bir zararımız yok. Yağışlardan çok memnunuz'' şeklinde konuştu.

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da geçen hafta etkili olan sağanağın tarım arazilerine olumsuz etkisinin olmadığını dile getirdi.

İl genelinde buğday ekiminin yaklaşık yüzde 20'sinin tamamlandığına dikkati çeken Saygı, ''Ekimler aralıklarla devam ediyor. Çiftçi de yağışlardan memnun'' ifadelerini kullandı.

Muğla'ya gelen yabancı turist sayısı 2,5 milyonu aştı Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi Pay senedi yatırımcı sayısı geriledi Belediyeler elektrik borcunu ödemiyor Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı