TMO mısır ihracatına başlayacak

Abone ol

ANKARA - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünce, piyasadaki  arz, talep ve stok durumunu dikkate alarak stoklarında bulunan mısırın bir kısmını ihraç etmek üzere çalışmalara başlandığı bildirildi.

TMO'dan yapılan açıklamada, bu yıl mısır üretiminin, geçen yılın üzerinde gerçekleştiği belirtilerek, piyasa fiyatlarının üretici aleyhine oluşmasını önlemek amacıyla mısır müdahale alım fiyatının 7 Ağustos 2013'te ton başına 640 lira olarak belirlendiği anımsatıldı.

Müdahale alım fiyatının açıklanmasıyla birlikte TMO'ya ürün arzının başladığı, tüm işyerlerinde alımların düzenli ve sorunsuz bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, "TMO, içinde bulunduğumuz alım döneminde piyasadaki  arz, talep ve stok durumunu dikkate alarak stoklarında bulunan mısırın bir kısmını ihraç etmek üzere çalışmalara başlamıştır"  ifadesine yer verildi.

Google duyurdu: 720 TL'lik uygulama bedava oldu DSÖ'den M çiçeği virüsüne karşı ilk aşı onayı İBB Meclisi'nden 'cemevi' kararı Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün istifa etti Türkiye'deki firmaların aktif büyüklüğü belli oldu