Tarım makinelerinde ihracat geriledi

Tarım makineleri sektörü geçen yıl 790 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Söz konusu rakam 2015'te 850 milyon dolar civarındaydı.

Abone ol

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal sektörün ihracat rakamlarına dair açıklamalarda bulundu.

Sektörün 2016'da 790 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Önal, "Son 5 yıl içinde ihracatımız yüzde 86 arttı. Geçen yıl 790 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2011'de sektör 423 milyon 586 bin dolarlık tarım makinesi ihracatı gerçekleştirilirken, 2015'te bu rakam 850 milyon dolar civarındaydı. Küçük bir gerileme oldu ama dünya ticaretinde de bir gerileme söz konusuydu. Ülkemizde kendi yürür hasat makineleri hariç çiftçinin ihtiyaç duyduğu bütün tarım makineleri yapılmaktadır. Sektörümüz 20 bin kişiye direkt istihdam sağlamaktadır." dedi.

Sektöre yapılacak yatırımın ülke ekonomisinin gelişimine hız kazandıracağına dikkati çeken Önal, "İthal edilen makineleri kendi ülkemizde yapmaya başladığımız gibi yurt dışına da ihraç etmeyi başardık. Tarım makineleri sektörü ihracat, istihdam, vergi geliri olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Hasat grubu hariç, güç grubundan 110 beygire kadar traktör ülkemizde üretilmektedir. Bunun üzerindeki güçteki traktör, ithal edilmektedir. Biçme ve toprak işleme gruplarında makinelerinin kapasiteleri de artırıldı." şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan Narin Güran mesajı! Ünlü gazeteciden ses getiren 'Narin' paylaşımı ABD Irak'tan çekiliyor! İmamoğlu'ndan Erdoğan'a teğmen eleştirisi! Trafik kazası geçiren milli basketbolcu hayatını kaybetti