"Fiyat spekülasyonu yapmıyoruz"

Basın mensupları ile önceki gün iftar yapan Ferrero Uluslararası Şirket yetkilileri, daha sonra açıklamalarda bulunup, soruları cevaplandırdılar.

Abone ol

DÜNYA - Yeni sezon yaklaşırken fındıkta rekolte ve fiyat tartışmaları devam ediyor. Sezona 12 liradan başlayan ve 8 liraya kadar gerileyen fiyatlarda sektör temsilcileri birbirlerini itham ediyor. En son üretici fiyat düşüşlerine büyük firmaların neden olduğunu belirterek üstü kapalı da olsa fındık ihracatçısı ve sanayicisi Oltan Gıda’yı satın alan Ferrero Grubu’nu suçlamışlardı. Ferrero Grubu'da yaptıkları açıklama ile fiyat düşüşlerinin serbest piyasa koşullarında gerçekleştiğini belirtmişlerdi. Önceki gün verdikleri iftar yemeğinde Ferrero Uluslarası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Oltan, Oltan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu ile Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano Ferrero’nun piyasa fiyatlarına baskı yapmadığını tekrar söylediler. "İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz" diyen Orhan Oltan, Ferrero Grubu olarak sektörün sorunlarını birlikte tartışmaya ve ortak çözümler üretmeye her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Bugüne kadar 35 bin çiftçiye ulaştıklarını belirten Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano’da “İyi tarım uygulamaları ve sosyal sorumluluk projeleri önceliğimiz” dedi.

Demirtaş’tan Batırel’e sert tepki: Yine abartı, Allah akıl versin BMW kâr beklentisini düşürdü: İşte gerekçesi... Pegasus'tan yurt dışı bilet kampanyası! 9 Euro'dan başlıyor Burger King Börgır mı oluyor? Moskova Borsası'nda ana endeks yuan cinsinden de hesaplanacak