Problemin kaynağı küçük arazi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: "Çiftçilerin bir kısmının sıkıntısı var, temel problem faaliyetlerini çok küçük bir tarım alanı içerisinde yapılmasından kaynaklanıyor"

Abone ol



ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Okul Sütü projesinin öğrencilerin sağlıklı beslenmesine önemli katkı sağlayan bir proje olduğunu belirterek, "Bu tarz siyaset, bunu sulandırmaya çalışmak aslında süte su katmaktan daha kötü bir şey" dedi.
Eker, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin 35. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarım kredi kooperatifçiliğinin 149 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Tarım arazilerinin bölünmesi

Çiftçilerin bir kısmının sıkıntısı olduğunu bildiğini belirten Eker, "ama o kardeşlerimizin temel problemi o faaliyetin çok küçük bir tarım alanı içerisinde yapılmasından kaynaklanıyor, başka bir şeyden değil. Yani 5 dekar, 10 dekar 20 dekar, 50 dekarda üretim yapsanız, ne ekerseniz oraya ne biçerseniz, ne elde ederseniz, o sizin karnınızın doyuracak miktar olamaz" diye konuştu. Dünyada İngiltere'de bir çiftçinin ortalama arazisinin 530-540 dönüm, Fransa'da 520 dönüm, İspanya'da 240 dönüm olduğuna dikkati çeken Eker, Türkiye'de ise bunun 60 dönüm olduğunu bildirdi. Çiftçinin bununla rekabet edebilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Eker, "Mutlaka bu sorunu bizim çözmemiz lazım. Bu sorunu çözmeden bizim çocuklarımızın bu topraklarda verimli bir çiftçilik yapması mümkün olmayacak bunu bilelim" dedi.
 

Dışyönder'den Bakan Bolat'a kritik ziyaret AKOM'dan İstanbul için sağanak uyarısı Kerem Aktürkoğlu Benfica kariyerine golle başladı Özel ve Kılıçdaroğlu Antalya'da bir araya geldi G7 ülkelerinden İran'a balistik füze kınaması