Niğde'de yüksek verimli yonca çeşidi geliştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, hızlı hasat edilebilen yeni yonca çeşidi geliştirdi. Avcı, yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip çeşidin tescili için Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirtti.

AA | Abone ol

Geliştirilen yonca çeşidinin, ilin ekolojik koşullarına uyumlu, yüksek verimli, kaliteli ve ekonomik ömrünün standart çeşitlere göre daha uzun olduğunu aktaran Avcı, ayrıca tohum üretim çalışmaları için hazırlıkların da sürdüğünü ve 2025 yılında çeşide ait tohumun üreticilerle buluşturulacağını ifade etti.

Üniversite'nin Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, geliştirilen çeşidin bölgede faaliyet gösteren hayvancılık işletmeleriyle yoncanın bir baklagil türü olması yönünden bölge topraklarının ıslahı ve sürdürülebilir tarım açısından önemli olduğunu vurguladı.

Uslu, 'İpek' ismi verilen yonca çeşidinin, başta Niğde olmak üzere İç Anadolu Bölgesi'nde yem bitkisi yetiştiricileri ve hayvansal üretim yapan işletmelerin kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını aktardı.

İSKİ açıklama yaptı: Su ve doğalgaz faturalarında 5 kat fark tartışması TSK tarihinde bir ilk! Kadın teğmenler tarihe geçti Yeni adli yıl yarın başlayacak 1 haftada 445 bin 375 sürücüye işlem yapıldı İran 'sıcak para' arıyor: 100 milyar dolar lazım!