Muğla'daki 3 birlik ve kooperatif, ilave desteklerden yararlanmaya hak kazandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın birinci derece tarımsal amaçlı örgüt ve üyelerine yönelik yeni destekleme modeli, olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. Destekleme modeli kapsamında Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi almaya hak kazanan Muğla'daki 3 birlik ve kooperatif, adı geçen belge ile birlikte, ilave desteklerden yararlanmaya hak kazandı.

AA | Abone ol

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan ve Muğla'da 3 üretici birliğinin bu kapsamda ilave desteklerden yararlanma hakkı kazandığı bilgisi verilen açıklamada, "Türkiye genelinde toplam 103, Muğla'da ise gerekli yeterliliği sağlayabilen 3 tarımsal amaçlı birlik ve kooperatif Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi almaya hak kazandı" ifadesi kullanıldı.

Bu kuruluşların Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği-MAYBİR, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Milas İlçesi Süt Üreticileri Birliği olduğu, üyelerinin hayvancılık desteklemeleri kapsamında ilave destek alabileceği belirtildi.

Tarım sektöründe kalite adımı

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, kentteki 3 üretici birliğinin Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri karşılamasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti ve ekledi: "3 birliğimizin bu kriterleri karşılıyor olması, Muğla'mızın tarım sektöründe kaliteyi ve standartları yükseltme adına atılan çok önemli ve değerli bir adımdır." 

Tarımsal amaçlı örgütlerin derecelendirme kapsamına alınabilmesi için bazı koşulları karşılaması gerektiğini belirten Saylak, şunları kaydetti: "Öncelikle Bakanlık kayıtlarında veya Kooperatif Bilgi Sistemi'nde yer alan, son 5 yılda genel kurul toplantılarını düzenli olarak yapan, son 2 yılda üyelerine girdi temini gerçekleştiren, ortak makine parkı gibi hizmetleri yerine getiren, kurumsal yapısı, mali durumu, genel ve sosyal faaliyetleri toplam 24 kriterden en az 60 puan alabilen üretici örgütlerimiz ilave destekler almaya hak kazandı. Hem birliklerimize hem de üyelerine hayırlı, uğurlu olsun."

1 haftada 445 bin 375 sürücüye işlem yapıldı İran 'sıcak para' arıyor: 100 milyar dolar lazım! Balıkçılar sezonun ilk avından ağları dolu döndü Adanaspor'un teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti Erdoğan: Çelik Kubbe sistemi geliştireceğiz