Kırşehir TMO, arpa ve buğday alımını sürdürüyor

833 dekarda buğday, 1 milyon 300 bin dekarda arpa ekilen Kırşehir'de çiftçiler, ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) teslim etmeye başladı. Hububat üretiminin yoğun olduğu kentte, TMO Kırşehir Başmüdürlüğü kent merkezi, Kaman, Boztepe, Mucur ve Akpınar ilçeleri ile anlaşmalı lisanslı 4 depo ile 9 noktada hububat alım faaliyetini sürdürüyor.

AA | Abone ol

Silo, açık yığın alan ve kiralanan lisanslı depolara çiftçilerin getirdiği hububat, görevlilerce tahlil ve analize tabi tutulup, protein ve hektolitre değerleri başta olmak üzere incelenerek kalite sınıfına göre fiyatlandırılıyor, ekmeklik, makarnalık gibi gruplara da ayrılarak depolanıyor.

Randevular öne çekilebiliyor

Kırşehir TMO Başmüdürlüğü yetkilileri, günlük ortalama 10 bin ton hububat alımı gerçekleştirme kapasiteleri bulunduğunu, çiftçilerin ürününü getirdiği sürece TMO'da alım yapılacağını, ürün teslimi ve randevu konusunda sıkıntı yaşanmadığını, yoğunluk azaldığı için randevuların öne çekildiğini bildirdi.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı