Kilosu 85 liradan satılan Mersin incirinde 2024 rekolte beklentisi: 4 bin 200 ton

Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl incirde 4 bin 200 ton rekolte bekleniyor. İlçede yaklaşık 4 bin 500 dekarlık alanda yetiştirilen incirde hasat mesaisi devam ediyor. Dereköy Mahallesi'nde çiftçilerin dalından topladığı ürünler, boylarına göre sandıklara yerleştiriliyor. Sofralık tüketim ve kurutmalık olarak tercih edilen meyveler, kamyonetlerle Mersin haline taşınıyor.

AA | Abone ol

Mersin'in Mut ilçesi genelinde incirden bu yıl 4 bin 200 ton rekolte bekleniyor. İncirde hasat mesaisi devam ederken Dereköy Mahallesi Muhtarı Bülent Yüksel, meyvelerin kalitesi ve veriminden memnun olduklarını söylüyor.

İncire talebin yoğun olduğunu belirten Yüksel, "Ürünlerimizin kilogramı 85 liradan satılıyor. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyoruz" dedi.

Üretici Tuğba Çabuk da ürünün fiyatından memnun olduklarını ifade ederek, "İncirlerimiz Mersin halinden ülkeye dağılıyor. Kurutmalık olarak ayırdığımız ürünleri güneş altında bekletiyoruz" diye konuştu.

Yeni adli yıl yarın başlayacak 1 haftada 445 bin 375 sürücüye işlem yapıldı İran 'sıcak para' arıyor: 100 milyar dolar lazım! Balıkçılar sezonun ilk avından ağları dolu döndü Adanaspor'un teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti