İşletmelere düşük faizli tarım kredisi

Düşük faizli tarımsal kredi kullandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi, başvurular Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine yapılacak.

Abone ol
ANKARA - Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerince (TKK) tarımsal üretime yönelik düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi.
 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğine göre, söz konusu kredinin, süt ve et küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği, arıcılık, kanatlı sektörü, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri avcılığı, yaygın hayvansal üretim, kontrollü örtüaltı tarım, tohum, fide ve fidan, iyi tarım uygulamaları, yaygın bitkisel üretim, tarımsal mekanizasyon, sulama ve arazi alımı konularında öngörülüyor. Karar kapsamındaki yatırım ve işletme kredisi başvuruları, Ziraat Bankası ve TKK'ya yapılacak. Krediler; geçerli mevzuatlara göre kuruluş ve çalışma izni almış veya alacak işletmelere kullandırılacak.
Geçmiş Kararlar kapsamında kullandırılan kredileri de kapsamak üzere, mevcut yatırım kredisine ait anapara tutarının yüzde 30'u ödenmeden, aynı üretim konusunda, kapasite artırımı da dahil, yeni yatırım kredisi verilmeyecek.
 
(Reuters)
Narin'in babasının video kaydı ortaya çıktı Arda Güler'li Real Madrid deplasmanda Real Sociedad'ı 2 golle geçti TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza 1 ölü, 5 yaralı KPSS ortaöğretim sınavı bugün gerçekleşecek Seyfe Gölü Tabiatı Koruma Alanı'na ilişkin karar Resmi Gazete'de