İhracatçı birliği fındık üreticisini uyardı

Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç, spekülatörlerin iş başında olduğunu belirterek, fındık üreticisini uyardı.

Abone ol

İSTANBUL (DÜNYA) - Fındık bahçelerinde meyvenin görülme döneminin başlaması ile birlikte spekülasyonların da hız kazandığına dikkat çeken Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç,“2016 rekoltesi konusunda prensip olarak kendilerinin bir açıklama yapmadıklarını, ancak spekülatörlerin tekrar harekete geçtiklerini söyledi. “Kimsenin kısa vadeli menfaatler uğruna geçmişte olduğu gibi yanlış bilgilerle üreticiye zarar vermemesi gerektiği” uyarısında bulunan Sevinç, gerçeklerinin sonuçta nasıl olsa ortaya çıkacağının herkes tarafından artık bilinmesi yanında, Türkiye’nin her sektörde olduğu gibi fındıkta da büyük ve itibarlı bir ülke olduğunun unutulmaması, ülke imajına ve sektörün geleceğine zarar vermekten tüm kesimlerin kaçınması gerektiğini söyledi. 

ABD'de 2 yolcu uçağı pistte çarpıştı SPK'den 6 kişiye geçici işlem yasağı Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli gelişme Burger King Börgır mı oluyor? Bakan Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nu kabul etti