Hatay'daki depremzede çiftçilere 'can suyu' desteği

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Seralara Can Suyu' projesi ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, depremlerden etkilenen üreticilere destek programı hazırlandı. Hatay'da, tarımsal üretimde devamlılığın sağlanması için 169 depremzede üreticiye bazıları yüzde 50 hibe destekli çeşitli malzemeler dağıtıldı.

AA | Abone ol

Samandağ İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programda, malzemeleri Hatay Valisi Mustafa Masatlı üreticilere verdi. Program kapsamında belirlenen 119 depremzede üreticiye sera örtüsü yüzde 50 hibe desteğiyle, 50 üreticiye de gübre, tuzak, eldiven, ilaç ve ilaçlama pompası ücretsiz sağlandı. 

Örtü altı üretimi Hatay'ın önemli gelir kaynaklarından biri

Hatay'da örtü altı üretimin büyük önem taşıdığını vurgulayan Masatlı, "Üreticilerimizin en önemli gider kaynaklarından olan örtü altı tarımın ilimizde en yoğun olarak yürütüldüğü Samandağ, Arsuz ve Defne ilçelerimizde 119 üreticimize yaklaşık 6 milyon 912 bin lira bedelli sera malzemesinin yüzde 50 hibe bedelli olarak dağıtımını gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Projeyle Samandağ, Arsuz ve Defne'de yaklaşık 220 dekar sera alanının üzeri örtülerek üretimde süreklilik, verim ve kalite sağlanmış olacak" diye konuştu.

Masatlı, desteklerin kentin ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını, 50 üreticiye de 512 bin lira değerinde malzeme sunulduğunu anlatarak, "Bu zor günleri her geçen gün geride bırakırken, devlet ve millet dayanışmasıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı