Edirne'de tarımsal üretimi artırmaya dair yeni adım

Edirne'de, tarımsal üretimin artırılması amacıyla hayata geçirilen 22 projeyle 30 bin dekar tarım arazisi daha suyla buluşturuldu. Edirne Valisi Vali Yunus Sezer konu ile ilgili, "Hem DSİ hem de İl Özel İdaresi aracılığıyla yapacağımız projelerle sulanabilir tüm alanları suyla buluşturacağız" dedi.

AA | Abone ol

İl Enez ve İpsala ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, üreticilerle bir araya geldi. Tarımsal sulama yatırımları devam eden projeler hakkında üreticilere bilgi veren Sezer, üretimin artırılması için projeler yaptıklarını belirtti. Özel İdaresi ve DSİ tarafından yapılan çalışmalarla toprakları suyla buluşan üreticiler, ikinci ürün ekimi fırsatı elde etti. 

Kapalı devre sulama

Sulanabilir alanların genişlemesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Sezer, "Geçen yıl planladığımız 22 sulama projesi ile 30 bin dekar alan bu yıl suyla buluştu. Hem DSİ hem de İl Özel İdaresi aracılığıyla yapacağımız projelerle sulanabilir tüm alanları suyla buluşturacağız" dedi. Sezer, vahşi sulama yerine kapalı devre sulama sistemleri tercih edilerek su tasarrufu sağlandığını dile getirdi.

Amacımız çiftçilerimize 3. ürünü de alma imkanını sunmak

Toprakların suya kavuşmasıyla üretimin arttığını anlatan Sezer, "Buğday ve arpa biçildikten sonra tarlalar boş kalıyordu. Sulama yapılmasıyla üreticilerimiz hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak için ikinci ürün mısır ekimi yapmış. Üreticilerin taleplerine göre fizibilite çalışmalarını yapıp önümüzdeki yıl daha güzel projeler yapacağız. 22 projenin yanına 22 proje daha koyabilirsek çiftçilerimize alternatif ürün, ikinci hatta üçüncü ürünü alma imkanı sunacağız" diye konuştu.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı