Edirne'de buğday hasadı başladı

Kent genelinde bulunan yaklaşık 1 milyon 350 bin dönüm buğday arazisinin hasadına başlandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle zor şartlarda yürütülen çalışmalar konusunda Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, çiftçilerinin tüm emeklerinin karşılığını almasını dilediğini belirtti.

AA | Abone ol

Hüseyin Arabacı, buğday hasadının hızlı şekilde başladığını söyledi. Üreticiler bol ve bereketli bir hasat dönemi dileyen Arabacı, "Üreticilerimiz hasat için iş başı yaptı. İnşallah yüksek verimli bir sezon geçer, üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alır" dedi.

Bir dönüm ortalama 400 kilo ürün veriyor

Büyükdöllük köyü üreticilerinden Ali Balıkçı, hasadın sorunsuz başladığını ifade etti. Güzel bir sezon temennisinde bulunan Balıkçı, "İlk biçilen yerlere baktığımızda dönümde ortalama 400 kilogram verim alınıyor. İdare eder bir miktar, Allah'a şükürler olsun. Yaşanan kış kuraklığına göre iyi sayılır. Sıcak havalardan dolayı biraz zorlanıyoruz ama her koşulda hasadı yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı