Bursa'daki fuarları 252 bin kişi ziyaret etti

Abone ol

BURSA -  Bursa'da 1-5 Ekim arasında düzenlenen "11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı" ile "6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı"nı, 252 bin 144 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.  

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaptığı açıklamada, tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım ve hayvancılık sektöründe önemli yere sahip Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarlarının 11 yıldır başarıyla düzenlendiğini kaydetti. 

Fuarlara, Çin, Belçika, Hindistan ve Yunanistan başta olmak üzere 27 ülkeden 538 firma ve firma temsilciliğinin katıldığını bildiren Ersözlü, organizasyonun 7 ayrı salonda, 40 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık sergileme alanından oluşan 70 bin metrekare alanda hazırlandığını belirtti. 

Uluslararası nitelikteki organizasyonun, ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Japonya, KKTC, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Uruguay, Ürdün ve Yunanistan'dan misafirleri ağırladığını ifade eden Ersözlü, fuarların yerli ve yabancı toplam 252 bin 144 ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını kaydetti. 

Ersözlü, fuarların ziyarete açık olduğu günlerde katılımcı firmaların 250 milyon lira satış yaptığını belirterek, "Bursa dışından gelen yaklaşık 100 bin ziyaretçi ise otellerde konaklayıp, restoranlarda yemek yiyip alışveriş yaparak şehir ekonomisine önemli katkılar sağladı. Ayrıca önümüzdeki yıl 14-18 Ekim arasında düzenleyeceğimiz Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları için otellerde şimdiden ön rezervasyonlar yapıldı. Bu veriler bize kentimizde düzenlediğimiz fuarların şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına katkısını göstermektedir" ifadesini kullandı. 

Google duyurdu: 720 TL'lik uygulama bedava oldu DSÖ'den M çiçeği virüsüne karşı ilk aşı onayı İBB Meclisi'nden 'cemevi' kararı Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün istifa etti Türkiye'deki firmaların aktif büyüklüğü belli oldu