"Buğday alım fiyatı kilo başına en az 15 lira olmalı"

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, buğday alım fiyatının, kilogram başına en az 15, üreticiye verilecek desteğin ise en az 3 lira olması gerektiğini söyledi.

AA | Abone ol

Mehmet Akalın, yanlış tarım politikaları nedeniyle köylerin boşaldığını, köylülerin topraklarını satmak zorunda kaldığını belirtti ve buğday üreticilerinin sorunlarına değindi.

Buğday taban alım fiyatının bir an önce açıklanmasını isteyen Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçimiz ürününü ekti, biçti. Şu anda ürünü elinde bekliyor. Çiftçimizin borcu var, senet imzalamış. Borcunu ödemesi lazım. Ne yapacak? Yok pahasına, belki üretim maliyetinin altında tüccara ürününü verecek. Onun için acilen buğdayda fiyatın açıklanmasını bekliyoruz. Buğday taban fiyatının, kilogram başına en az 15 lira olması gerekir. 15 liranın altında verilen fiyat, çiftçinin sürdürülebilir bir tarım yapmasını engelleyecektir. Buğdaya kilogram başına verilen desteğin de en az 3 lira olmasını bekliyoruz."

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı