Ata tohumundan üretilen 'manda yüreği' domatesinin hasadına başlandı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, ata tohumundan yetiştirilen manda yüreği cinsi domatesin hasadına başlandı. Domateslerin yetiştirildiği tarlaları ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Sevinç, çiftçilerden hasat hakkında bilgi aldı.

AA | Abone ol

Manda yüreği domates üreticisi Salise Fidan (50), sonbahar mevsiminde domates tohumu aldıklarını, organik domatesleri üreterek halkın beğenisine sunduklarını belirtti.

Bu yılki verimin iyi olduğunu belirten Sevinç, "Ata tohumundan üretim yapmaktayız. İnce kabuklu, içinde çekirdeği olmayan, tadı ve aroması ile çok lezzetli olan bu domateslerimiz kalp şeklinde yetişmektedir. İsmini ise bu kalp şeklinde olmasından almaktadır. Bir tanesi 1 kilonun üzerinde gelmektedir. Gübre kullanımı yapılmadığından, tamamen organik üretim yapılmaktadır" dedi.

Patent çalışmaları sürüyor

Sevinç, domatesin patentinin alınması için çalışmalara başladıklarını aktararak, şunları kaydetti: "Akıncıları'ın coğrafi üretimli bir ürünü olarak tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Zamanı geldiğinde bu ürünlerimizin organik tüp fidelerini yaparak ilçemiz çiftçimize katkıda bulunacağız. Şu anda sadece ilçemizin ve gurbetçilerimizin ihtiyacına cevap verebiliyoruz. Bir kısmını ise komşu ilçemiz Suşehri'ne ve ilimize vermekteyiz. Ayrıca otobüslerle İstanbul'da gönderim yapmaktayız. Her gün 30 ve 40 kasa İstanbul'a sevk ediliyor."

Erdoğan: Çelik Kubbe sistemi geliştireceğiz Trabzonspor'da Abdullah Avcı dönemi bitti 'Üç büyükler'in Avrupa Ligi fikstürü belli oldu Burak Keleş tutuklandı İstanbul ve İzmir ortak teknoloji projeleri üretecek